Skapa ett stilrent hem med dessa 5 tips

Inred ditt hem med hjälp av dessa 5 tips

Utan tvekan vill vi alla få våra hem att se ut som från ett inredningsmagasin, men att faktiskt inreda ett hem är svårare än vad man kan tro. Om du har köpt, slängt och flyttat runt möbler och dekorationer oändligt. men ändå inte är nöjd med hur ditt hem ser ut kan det vara dags att leta efter inspiration från andra källor än dig själv. Med det menar jag att du bör läsa vidare. Ofta behövs inga drastiska omläggningar för att göra ditt hem stilrent utan det ligger i det lilla.

1. Ha nymålade väggar

Att ha nymålade väggar gör ett hem vackert.
Få saker kan förstöra ett annars stilrent rum som gammal färg eller slarvigt målade väggar. Grunderna är viktiga när det gäller inredningsdesign. Ordentligt målade väggar är absolut nödvändigt för att ditt hem ska se perfekt ut. Ofta räcker det med ett nytt lager färg, men om den existerande väggfärgen är outhärdlig kan du behöva måla om helt och hållet. Några olika färger du kan prova:

  • Guldrosa
  • Gräddvit
  • Pärlgrå
  • Olivgrön
  • Mörk cyan

2. Matchande tavlor och poster

Snygga väggar ger dig en bra grund att jobba med när det gäller annan väggdekor. Du hittar mängder av vackra tavlor och posters hos Bimago. Du hittar allt från eleganta målningar till typografiposter och texturerade fototapeter.

Matchande tavlor och poster lyfter rummet.

Tavlor, fototapeter och posters kan vara i fokus i rummet eller också bara detaljer som hjälper dig bära fram temat. För att hemmet ska se elegant ut behöver de matcha rummet och varandra. Så välj inte bara efter individualitet utan även efter hur de matchar och komplimenterar varandra!

3. Välj rätt mattor

Mattor gör väldigt stor skillnad för hur rummet ser ut. Särskilt om du inte gillar golvet särskilt mycket eller tycker att rummet upplevs som kalt kan en matta göra hela skillnaden. Det finns oändligt många mattor att välja mellan, som kan matcha ditt tema och balansera ut rummet. Nästan varje rum kan se bättre ut genom att rulla ut en matta. Badrumsmattor är både funktionella och snygga, en fluffig matta i sovrummet gör det mycket mysigare, en heltäckande matta i vardagsrummet ger en inbjudande känsla, och en välkomstmatta i hallen är i stort sett en nödvändighet.

4. Kom ihåg gardiner, draperier och persienner

Alla hem har fönster men det är långt ifrån alla som drar nytta av dem. Kanske är fönster inte något du tänker på mycket, men de gör stor skillnad för den övergripande känslan i rummet. Gardiner, draperier och persienner ramar in vyn och kontrollerar ljuset som kommer in, men trots det blir de ofta förbisedda. Att klä dina fönster ger dem den sista touchen de behöver för att ge intrycket av den elegans du söker.

Vackra mattor, speglar och detaljer till rummet.

5. Speglar i små rum

Tycker du att det är svårt att dekorera rummet eftersom det får det att kännas trångt när du lägger till dekor och möbler? I så fall kommer speglar att vara din nya favoritsak! Speglar ger illusionen av att rummet är större än vad det är, samtidigt som det ger rummet liv. Det finns många olika typer av speglar inklusive väggspeglar, bordsspeglar och stående speglar, och dessutom kommer de i massor av olika former och med olika snygga ramar.