De flesta gillar att se om sitt hus, och att ha det fint och mysigt omkring sig. Vi är många som är intresserade av hus, hem och heminredning. För många handlar det om att skapa atmosfär med små medel, kanske genom att möblera om eller förändra på något sätt. och det behöver verkligen inte vara stora åtgärder för att man ska få en stor effekt. Ofta är det de små detaljerna som gör det, och det kan räcka med att byta ut en möbel eller en inredningsdetalj, för att få en helt annan känsla i rummet.

Att möblera med fåtöljer

Vi är nog många som går omkring där hemma och flyttar om och byter ut saker för att skapa en stämning och ge rummet ett lyft. det är kanske inte alltid så lätt att hitta den där detaljen som gör skillnad. Det gäller helt enkelt att försöka se sitt hem med en utomståendes ögon för att få andra intryck. Man lyckas inte alltid, men om man inte vidtar allt för drastiska åtgärder är det ingen skada skedd, eftersom man då lätt kan återställa och börja om på nytt. Och hoppas på bättre lycka nästa gång. Och de gånger vi lyckas är desto bättre. Att lyckas skapa den stämning man önskar och få till en förbättring med små medel ger en alldeles extra stor tillfredsställelse.

Fåtöljer
När det behövs något nytt i vardagsrummet tänker nog de flesta genast på att skaffa en ny soffa eller till och med en ny soffgrupp. Och visst ger en ny soffgrupp en stor förändring, ofta blir känslan att det är ett helt nytt rum. Men, att byta soffgrupp innebär också en stor kostnad som alla inte har råd med. Om den gamla möbelgruppen inte är så gammal och fortfarande fungerar bra kan det kännas som en onödig investering. Och det går ju faktiskt att skapa nästan lika stor förändring genom att köpa en ny fåtölj, eller två, och kanske göra en liten ommöblering.

Sitt skönt i en fåtölj

För många är fåtöljen en ganska anonym möbel, som följer med när man köper en soffgrupp. Av någon anledning har det blivit soffan som får spela huvudrollen i möbelgruppen och fåtöljen får hänga med på ett hörn. Det är synd, för fåtöljen har så mycket att tillföra, oavsett om den ingår i en möbelgrupp eller är en helt fristående individ. Ofta sitter man skönare i fåtöljen än i soffan. Det blir en mer ombonad sittplats eftersom det finns två armstöd, och eftersom man inte delar platsen med någon annan blir komforten också högre. Dessutom finns det så många snygga, och bekväma, fåtöljer att det är dags att vi ger dem en egen roll i möbleringen.

Numera ställer vi högre krav på de möbler vi har i vardagsrummet. Förr, när detta var ett rum som nästan bara användes vid högtidliga tillfällen, var det viktigaste att möblerna var snygga att se på, så att man hade något fint att visa upp. Den där lilla stunden man satt i soffan för att dricka kaffe ur finservisen avslöjade inte så mycket om komfort och funktionalitet. Idag använder vi vardagsrummet just till vardags, alltså varje dag, och vi har givetvis krav på att både soffor och fåtöljer ska vara både snygga att se på och bekväma att sitta i.

Ska vara både snygg och bekväm

När man sitter flera timmar, varje kväll, framför teven, med spel eller för att umgås, är det självklart att man begär att fåtöljen ska vara skön att sitta i. Det betyder givetvis inte att kraven på design är mindre. Men, det finns ju inget som säger att en fåtölj, eller soffa, inte kan vara både snygg och bekväm. Eftersom kraven på både design och komfort växer tillverkas också möblerna med tanke på detta. För det går naturligtvis inte att sälja möbler som inte motsvarar kundernas krav och önskemål.

Att våra önskemål och krav är högst personliga och varierar från person till person är en stor fördel eftersom det innebär att det finns fåtöljer för alla smaker. Du kan få en fåtölj som är i din smak och som passar in i ditt hem oavsett vilken inredningsstil du gillar och hur du inreder ditt hem. Dessutom finns det massor av olika typer av fåtöljer, så du kan också välja en modell som passar för ändamålet.

Fåtölj med avtagbar klädsel?

Om fåtöljen ska användas varje dag, vid tv-soffan, till exempel, räcker det inte med att den är snygg och bekväm. Den ska också tåla att användas och att utsättas för slitage och smuts. en fåtölj med avtagbar klädsel, till exempel, är ett praktiskt och bra alternativ i barnfamiljen där det finns risk att det händer små olyckor och fåtöljen får fläckar av saft eller glass. Om klädseln är avtagbar är det bara att plocka av den och slänga den i tvättmaskinen om olyckan är framme. Dessutom kan du då också ha flera olika klädslar och förvandla fåtöljen enbart genom att låta den byta kläder. Byt efter årstid eller efter humör. Många fåtöljer kommer med ett stort urval av klädslar i massor av färger och mönster, vilket gör att du kan skapa stor förändring i rummet genom att byta ut fåtöljens klädsel.

Men, en fåtölj kan givetvis inte bara stå framför teven. En skön fåtölj kan också vara grunden i en mysig läshörna, där du kan dra dig tillbaka med en god bok när du behöver vara för dig själv. I läshörnan, eller myshörnan, vilket du vill, är fåtöljen ofta den dominerande möbeln och här behöver du inte ta hänsyn till soffa eller andra fåtöljer. Här kan du alltså ta ut svängarna och välja en fåtölj du gillar. Du kan köpa drömfåtöljen och låta den sätta stilen, men du kan givetvis också ta en fåtölj som smälter in i rummet för övrigt.

Det finns, som sagt, många olika typer av fåtöljer. Sortimentet innehåller allt från klassiska fåtöljer och öronlappsfåtöljer till liggfåtöljer, vilfåtöljer och reclinerfåtöljer som bjuder på extra komfort och finess. Här på nätet kan du hitta ett mycket stort utbud av fåtöljer och här kan du också hämta inspiration om du inte redan bestämt dig för vilken fåtölj som ska ge ditt rum ett lyft.