Det finns vissa saker som alla behöver ha i sitt hem, även om sakerna kan vara utformade på olika sätt. Till den kategorin av saker hör klädhängare. De fyller en viktig funktion och är så gott som nödvändiga om man vill undvika kaos. Alla har kläder, även om mängden skiljer sig, och alla behöver någonstans att göra av dessa kläder. Att låta jackor, kappor och kavajer ligga slängda på en stol leder till att hemmet blir stökigt. Det är något som de allra flesta vill undvika. Med tanke på detta gäller det att hitta praktiska och fina klädhängare till varje bostad.

En klädhängare för alla

Den som är ute efter en ny klädhängare behöver verkligen inte känna sig begränsad. Det finns otroligt många olika typer av hängare och skillnaderna mellan de olika varianterna kan vara oerhört stora. Det finns enkla hängare i metall med fyra eller fem krokar. De hängs upp på väggen och tar knappt någon plats över huvud taget. Sådana kan sättas upp i det modernt inredda hemmet och de passar perfekt i ett litet hem eftersom de inte kräver något utrymme men ändå bidrar till ordning och reda.

Det finns även klädhängare på ben i olika format med plats för ett flertal jackor eller kappor. Vissa har ett enda rakt ben och några hängare, andra är formade ungefär som ett indiantält med ett flertal ben och en tredje grupp är formade som träd och sådana hängare finns i flera olika färger. Den som vill ha en rosa klädhängare kan hitta en sådan och gillar man grönt finns det även sådana varianter att hitta. Naturligtvis finns det även många andra exempel på hur en klädhängare kan se ut.

Det finns även klädhängare som är större och bredare där det även finns inbyggd skoförvaring. Den typen av möbel är perfekt för den som vill hålla ordning och reda i hallen utan att behöva köpa flera olika möbler. Den här typen av klädförvaring finns i svart, vitt, grått och flera andra färger.

Priser för alla

Att i stort sett alla med egen bostad behöver en eller flera klädhängare har redan konstaterats. Frågan är om alla har råd att införskaffa en? Som tur är finns det klädhängare i de flesta olika prisklasser vilket gör att alla kan hitta en hängare som passar även prismässigt.

De billigaste klädhängarna kostar inte mer än cirka 100 kronor. I den prisklassen finns bland annat enklare små hängare med ett fåtal krokar, som fästs på en vägg. Dessa brukar ha plats för cirka fem klädesplagg. För den som bor ensam kan det räcka långt med en sådan. Vill man ha en klädhängare på ben med plats för flera ytterplagg kan man få en sådan för cirka 300 kronor. Det finns givetvis även dyrare modeller för den som har en större budget eller speciella preferenser. Eftersom hängarna skiljer sig mycket från varandra gällande material och utformning skiljer det även en hel del prismässigt.

Den som har ekonomiskt utrymme och är beredd att lägga mer pengar kan hitta många olika typer av klädhängare. Hängare från RoyalDesign är till exempel mycket populära och det finns ett flertal modeller att välja mellan. Dessa modeller kan kosta 2000 kronor och vissa varianter kostar mer än så. Har man fastnat för dessa hängare kan det dock vara värt varje öre.

Matcha stilen

En klädhängare är en inredningsdetalj som kan verka obetydlig men som är viktigare än man först kan tro. Ofta är denna detalj det första man ser i ett hem, vilket innebär att den sätter stilen. Med tanke på detta är det viktigt att välja en klädhängare som följer den stil man vill satsa på genomgående. Det är även viktigt att man väljer en hängare som man verkligen tycker om och som man trivs med. Det är inte bara gäster som kommer att se den varje gång de kommer på besök. Även den som bor i lägenheten eller huset kommer att se den flera gånger per dag.

Det går visserligen att låta klädhängaren bli en detalj som skiljer sig från resterande inredning. De flesta anser dock att hängaren man väljer bör matcha övriga inredningen. När man öppnar dörren och kliver in i hallen ser man klädhängaren direkt. Man bör då få en känsla för vad som väntar i övrigt i det hem man kommer till.

Skapa en känsla av minimalism

Om man vill skapa en känsla av minimalism i hemmet är en stilren modell som inte sticker ut ett givet val. Många väljer vitt, men det går naturligtvis bra att satsa på någon annan nyans också. Svart och grått är exempel på sobra, fina färger som fungerar bra i ett minimalistiskt hem.

Om man gillar retro så finns det mycket att välja på. Klädhängare har givetvis funnits i svenska hem i flera årtionden och det går att hitta fina retromodeller. Kanske vill man förgylla hemmet med lite färg, något går utmärkt när man väljer retro. Orange, rött eller grönt är bara några av de färger som kan sätta färg på tillvaron.

Klädhängare på loppis

Om man vill spara pengar och hitta en hängare med en historia i bagaget går det att köpa begagnat. Det kan mycket väl finnas fina klädhängare i fint skick på loppis. Om det inte finns någon lämplig loppis i närheten går det alltid att titta på webben. Det finns gott om sidor där man kan köpa och sälja begagnade föremål till hemmet. På dessa sajter kan det mycket väl finnas klädhängare av olika slag. Ofta går det att fynda ordentligt på nätet och det kan gå att få en riktigt fin hängare för under hundralappen. Om man är ute efter en viss typ av klädhängare är det enkelt att söka online. Man kan då hitta aktuella annonser, jämföra priser och hitta en säljare i närheten. Ibland går det även att hitta oanvända hängare på dessa sajter. Det händer med jämna mellanrum att någon köper saker som de sedan inte använder. Vid sådana tillfällen är det vanligt att sakerna säljs vidare på nätet och det gäller i allra högsta grad inredningsprylar. Att hålla ögonen öppna på köp- och säljsidor online kan visa sig bli lönsamt.