Tycker du att ett barbord och barstolar är något som bara hör hemma i baren? Visserligen antyder namnet att detta är möbler som är extra lämpade för barer och serveringar, men det är faktiskt möbler som också passar alldeles utmärkt i privata hem. och du behöver inte ens ha en hemmabar för att kunna möblera med ett läckert barbord, eller några platsbesparande barstolar eller pallar.

Möblera med hjälp av barbord

Intresset för hem och heminredning är större än någonsin idag. Och det har fört med sig att utbudet av möbler och inredningsdetaljer har vuxit starkt, och idag kan man hitta inredning för alla smaker, stilar och ideér i möbelvaruhusen. Att så många ägnar sig åt att skapa vackra och inbjudande hem har också gjort det möjligt att möblera efter sin egen smak på ett annat sätt än tidigare. Man behöver inte följa en viss trend för att vara Inne” och modern. För alla dessa inredningsintresserade personer har naturligtvis inte samma smak och inreder inte sina hem i samma stil. Man skulle kunna säga att det idag inte finns en trend som sätter stilen för svenska hem, utan massor av trender där var och en kan plocka innehåll som passar en själv. Och i tillägg till detta finns det alltså ett enormt utbud av möbler och annan inredning att välja ur. Så att skapa ett unikt och personligt hem behöver inte vålla några problem idag. Det är helt enkelt den egna fantasin och kreativiteten som sätter gränser.

Inspiration från tv, tidningar

Det är lätt att tro att den heta trenden skulle medföra att alla hem såg likadana ut, inte minst med tanke på att vi kan hämta så mycket inspiration från tv, tidningar och sociala medier. Och så hade det säkert blivit om det bara hade varit en aktuell trend. Men idag finns det ett helt vitt skilda trender, och alla är lika heta och lika ”rätt”. Och naturligtvis kan man också plocka ut valda delar från olika stilar för att skapa en helt egen inredningsstil. Det viktiga är ju att skapa ett hem där man trivs och vill bo.

Snygga barbord

Allt detta gör att ett rum inte alltid ser ut som vi förväntar oss. För inte alls så länge sen såg, till exempel, ett matbord ut på ungefär samma sätt oavsett om det stod i ett kök i ett privat hem, på en restaurang eller i matsalen på jobbet. Ofta ett kantigt och ganska trist bord, där det egentligen mest var storleken som skilde beroende på var bordet stod. Dessa bord var ofta tråkiga, men praktiska, och tog stor plats på golvet.

Ser du dig omkring idag så upptäcker du att dessa bord på många platser har bytts ut mot trendiga barbord, med passande barstolar eller barpallar till. Och bara genom att byta ut dessa basmöbler har man fått en helt ny atmosfär. Barborden ger en känsla av lyx och flärd. Och faktum är att när de stora borden i arbetsplatsens matsal byts ut mot barbord och barmöbler förändras också vårt beteende. När man använder sig av en traditionell möblering, med stora bord och stolar i rad, väljer man ofta att sätta sig på samma plats varje dag.

Knyta nya kontakter

Vanans makt är stor, vilket innebär att vi ofta sitter tillsammans med samma arbetskamrater och äter varje dag. När de stora matborden byts ut mot mindre barbord sätter man sig helt enkelt där det finns plats, vilket ofta leder till att man hamnar bland andra arbetskamrater och får knyta nya kontakter. Både på arbetsplatser och på restauranger och andra serveringar skapar barmöblerna en mer social miljö som naturligtvis är positiv för alla.

I ett privat hem får ett barbord kanske inte den kontaktskapande funktionen på samma sätt som i en offentlig miljö. Men, även om det nu heter barbord och barstolar är dessa möbler inte alls bara användbara i offentliga miljöer som barer och liknande. Ett snyggt barbord kan bli ett riktigt läckert inslag i ditt eget hem.

Om du har ett litet och trångt kök kan ett barbord vara skillnaden mellan att kunna sitta i köket och äta eller inte. Det finns kök där det nästan är omöjligt att tränga in ett traditionellt matbord och de stolar som behövs. Och här är ett barbord med några barstolar den perfekta lösningen. Ett barbord, oavsett vilken modell du väljer, tar betydligt mindre plats än ett vanligt köksbord. Om du väljer ett barbord som är vägghängt tar det nästan ingen golvyta alls, och det kan användas i nästan vilket kök som helst. Barstolar är också mindre utrymmeskrävande än vanliga stolar, och eftersom barbordet är högt är det lätt att skjuta in stolarna under bordet när de inte används.

Speciallösning för köket

Men, barbordet kan ge ditt hem ett lyft även om du inte bor det minsta trångt, och inte behöver en praktisk speciallösning för köket. Med ett snyggt barbord och matchande barstolar i vardagsrummet skapar du en oas som kan användas både till vardags och fest. Man kan kanske kalla det en liten barhörna, även om det inte behöver ha något gemensamt med de, ofta lite trista, hemmabarer man hittar i furuklädda gillestugor. Med barmöbler i vardagsrummet kan du verkligen sätta guldkant på tillvaron, och möbelgruppen kommer garanterat bli populär mycket snabbt. Här dricker du eftermiddagskaffe med cafékänsla och det blir den perfekta samlingsplatsen med mingel inför festen med vännerna. Det finns ett oändligt antal olika barbord, i alla tänkbara modeller, material och färger vilket betyder att det finns något för alla. Det kan låta som en sliten klyscha, men när det gäller barbord är det verkligen sant.

Du kan alltså hitta barbord och barstolar som passar in i ditt hem oavsett vilken stil du gillar och hur du inreder hemmet för övrigt. Ett barbord kan se ut nästan hur som helst och den enda gemensamma nämnaren är att det är högre än ett vanligt bord och tar mindre plats på golvet. Tack vare de många olika modellerna kan man också hitta andra användningsområden för dessa bord. Ett barbord kan, till exempel, bli en perfekt köksö om du inte kan, eller vill, bygga en fast ö.