Det där med förvaring är ett ständigt återkommande problem i våra hem. om man frågar ett antal personer om de kan nämna något negativt med sitt hem kommer de allra flesta att svara att det finns för lite förvaringsmöjligheter. Någon fast garderob och något inbyggt skåp finns i de flesta hem, men nu för tiden har vi kläder och skor som snabbt fyller dessa utrymmen. Om man inte haft möjlighet att själv anpassa sina garderober är de kanske inte heller så ändamålsenligt inredda. En klädstång och en klädhylla är standard, och det fungerar naturligtvis bra när man ska hänga in klänningar, skjortor och jackor. Men, för alla mindre plagg, tillbehör och accessoarer fungerar dessa garderober inte speciellt bra.

Om man sätter in en garderob själv kan man välja ett tomt skåp som man fyller med precis den garderobsinredning man själv har behov av. Man kan välja hyllor, lådor, korgar och krokar för att på så sätt skapa den bästa förvaringen för sina egna prylar. Men, nu är det inte alla som vill eller kan sätta in garderober i sina hem. Kanske finns inte plats för en stor garderob, eller så har man faktiskt inte behov av så mycket förvaring. Och då är nog byrån den optimala lösningen. En byrå, som ju är en förvaringsmöbel med lådor, kan ha olika antal lådor i olika saker. Här får du alltså massor med förvaring för både kläder och prylar och eftersom du kan sortera dina saker i olika lådor är det lätt att hålla ordning på prylarna.

Byrån som förvaringsmöbel

De flesta har nog en bild av hur en byrå ser ut. En möbel med tre, fyra lådor, som väl är de vanligaste modellerna. Men, en byrå kan se ut på många olika sätt. det finns små och stora byråer, byråer med stora lådor och andra med massor av små lådor. Det finns byråer för alla tänkbara ändamål, vilket förstås också betyder att du kan använda byrån som förvaringsmöbel i vilket rum som helst, och att du kan förvara precis vad du vill i lådorna. En byrå behöver alltså inte enbart vara förvaring för kläder i sovrummet. Det vanliga är väl att vi har en byrå för underkläder, strumpor och liknande, men du kan naturligtvis fylla lådorna med vilka småsaker som helst. Eftersom det finns så många olika typer av byråer, och de kan användas till så mycket, finns det förstås en del att tänka på innan du bestämmer dig för vilken byrå du ska köpa:

  • Var har du tänkt använda byrån?
  • Hur mycket förvaringsutrymme behöver du?
  • Vad tänker du förvara i lådorna?
  • Hur stor får den vara?
  • Hur mycket får din byrå kosta?

Storlek och form

Var du vill ha din byrå kan påverka vilken storlek och form på byrå du ska välja. Och det kan förstås också ha en avgörande roll för vilken stil du väljer. Vad du vill förvara i lådorna kan vara nog så viktigt när du väljer byrå. För det första så behöver man olika storlek på lådorna beroende på vilket innehåll de ska ha. Om du ska förvara strumpor och andra småsaker behöver det inte vara så rymliga lådor, medan det behövs mer plats om du vill ha förvaring för t-shirts och andra mindre klädesplagg. Om du vill ha plats för olika saker, kanske både kläder och accessoarer och smycken, kan det vara smart att välja en byrå som har både stora och små lådor. Det är lättare att hålla reda på små saker i en liten låda, och det är inte lika stor risk för att det blir en enda röra i lådorna om man har lådor som är anpassade efter innehållet.

Snygg byrå till hemmet.

Om byrån inte ska användas till kläder över huvud taget är det viktigt att se till konstruktion och material. En byrå som är tillverkad för förvaring av strumpor, småplagg och lätta saker, har inte alltid lådbottnar som tål några större tyngder. Fyller du byrålådorna med böcker och block, till exempel, kan det bli för tungt och bottnen bågnar. Om du vill ha saker som väger lite mer i din byrå är det alltså viktigt att titta på hur lådornas botten ser ut, för att försäkra dig om att de håller för tyngden. Titta också lite extra på de skenor som lådorna löper på så att de ser robusta ut och håller för trycket. Skenor av metall är betydligt robustare och tåligare än skenor av plast. Om du hittar en byrå av massivt trä, med trälister istället för skenor, så tål den också ganska tunga saker i lådorna. När du väljer byrå utifrån det tilltänkta innehållet är det alltså inte bara lådornas storlek och form du ska se på, utan konstruktionen och hållbarheten är minst lika viktiga faktorer.

Moderna möbler

När du har hittat en byrå som passar dina behov känns det förmodligen också viktigt att få en modell som passar in i hemmet. De flesta av oss har någon stil, eller röd tråd, i inredningen som vi vill hålla oss till. Någon gillar stiliga moderna möbler, medan andra gärna vill ha ett hem med tydliga influenser från förr. när en älskar romantiska möbler tycker en annan bäst om tuffa möbler i industristil. Stilar och smaker är, med andra ord högst varierande, och som tur är ser det stora utbudet av byråer likadant ut. Här finns byråer för alla stilar, alla smaker och alla behov. Du kommer garanterat att kunna hitta en byrå som passar in i ditt hem och uppfyller alla dina krav och önskemål. En byrå kan du givetvis köpa i vilken möbelbutik som helst. Åtminstone om du ”bara” ska ha en byrå, vilken som helst. Men, om du vill ha full frihet att välja bland i stort sett alla byråar som finns på marknaden rekommenderar vi att du tittar på dem här på nätet. Här finns det största utbudet, och du kan både hämta inspiration och hitta din favorit. På nätet shoppar du möbler när det passar dig och du kan välja och vraka i lugn och ro. Och när du gjort ditt val och fullföljt ditt köp är det bara att invänta leveransen.