Tycker du att det är svårt att inreda ett hem? att inreda är ju inte det samma som att ställa in de möbler som behövs. För med bara möblerna har man ett möblerat rum, men knappast ett hem med den rätta hemtrevnaden. Att inreda hemma handlar om att skapa en trivsam miljö, som känns som ett hem där man kan trivas och koppla av. För många är vardagen stressig och då behöver hemmet vara den där lugna oasen där man kan få ro och återhämtning. Och för att skapa ett trivsamt hem behöver man oftast lite mer än de traditionella basmöblerna, som säng, matgrupp och soffa. Det är ofta de mindre detaljerna som ger en personlig och trivsam atmosfär och här kan man faktiskt använda både möbler, textilier och andra inredningsdetaljer. Och man kan använda sakerna både för att sätta en personlig touch på inredningen och för att få en bra funktion.

En möbel som ofta både fyller en praktisk funktion och ger stora möjligheter att möblera på ett personligt sätt är sidobord. Sidobordet räknas kanske inte in bland basmöblerna, men det är nog ändå en möbel som bör finnas i de flesta hem.

Det vanligaste är kanske att man använder sidobordet i vardagsrummet, och här kan det fylla många olika funktioner. Eftersom vi använder vardagsrummet på ett helt annat sätt idag än man gjorde tidigare, är det många som tycker att sidobordet är en oumbärlig möbel här. Och då i sin funktion av avlastningsbord. Förr i tiden var vardagsrummet, som då ofta kallades finrum, mer ett paradrum som man bara öppnade upp vid stora högtider eller när man fick gäster. Idag använder de flesta av oss vardagsrummet varje dag, och det är här vi sitter och ser på tv, spelar spel, fikar och umgås med familj och vänner. Och det innebär att det ofta finns en massa prylar som fjärrkontroller, spel och en massa annat.

Sidobord – en nödvändighet?

Om man inte vill ha dessa prylar spridda över hela rummet är ett sidobord nästan en nödvändighet. Och eftersom det finns sidobord i många olika storlekar och modeller finns det bord för alla typer av rum och inredningar. Sidobordet fungerar då som ett avlastningsbord, men det kan också fungera som en sammanhållande möbel i rummet, eller tvärtom för att dela in rummet i avdelningar. Det är, med andra ord, en relativt liten möbel som kan göra stor skillnad. Rätt sidobord på rätt plats kan ge rummet ett rejält lyft.

Snygga sidobord

Det finns ett enormt stort utbud av sidobord idag. Bord i alla möjliga storlekar, modeller och utföranden. Det spelar ingen roll om du vill ha ett sidobord i trä, metall, glas, plast, rotting eller något annat material. Du kan garanterat hitta ett sidobord som motsvarar dina önskemål i det stora sortimentet.

Det finns mindre bord som du kan ha bredvid soffan för att ha dina prylar nära till hands, men det finns också större modeller som kan få en mer självständig placering, vid väggen eller på en annan plats i rummet. Kanske till och med som rumsavdelare.

Skapa en mysig och trivsam atmosfär

Sidobordet är också den perfekta platsen att ställa ett litet stilleben, eller några vackra saker på, för att skapa en mysig och trivsam atmosfär. Och eftersom det finns sidobord för alla smaker och alla plånböcker ger denna möbel möjlighet för alla att skapa sin egen speciella känsla i hemmet. För det finns verkligen sidobord för alla plånböcker. Du kan hitta riktigt exklusiva bord som du givetvis får betala en bra slant för, men det finns också både snygga och funktionella sidobord som du inte behöver betala mer än någon hundralapp för. Modellerna är många och varierade, med allt från enkla bord till sidobord med lådor, hyllor, hjul eller andra finesser.

Av tradition placeras sidobordet oftast av vardagsrummet, men denna typ av bord kan fylla en funktion i nästan vilket rum som helst. Ett sidobord kan vara den perfekta lösningen där du behöver en avlastningsyta för saker som annars lätt blir utspridda över rummet och skapar oreda, eller där du ibland behöver kunna ställa ifrån dig nånting. Men bordet kan också fungera som en rumsavdelare, eller för att binda ihop en annars spretande inredning. Och det är också en snygg inredningsdetalj som du kan dekorera med vackra saker för att skapa en speciell atmosfär eller känsla. En liten möbel med stor potential med andra ord.

Få till inredningen i hallen

De flesta tycker att det är svårt att få till inredningen i hallen. Ofta beror det på att hallen är trång, för smal eller inte har några hela väggar där man kan ställa möbler. Men, att få en trivsam och välkomnande känsla i hallen är viktigt eftersom det är här alla besökare får det första intrycket av hemmet. Och att just det första intrycket är viktigt det vet vi. Finns inte plats för en byrå, eller annan förvaringsmöbel, eller för en välkomnande stol, kan ett sidobord göra underverk. Sidobord är ofta smala och avlånga, och tar inte mycket plats alls när man ställer dem intill väggen. Därför är ett sidobord en mycket passande möbel i en liten och trång hall. Här kan de fungera både som avlastningsbord och som förvaringsmöbel. Men bordet ger dig också möjlighet att pynta och sätta en personlig och inbjudande stil på hallen.

Många tänker säkert på ett rektangulärt bord när man talar om sidobord, men de finns faktiskt i massor av former. De vanligaste är avlångt rektangulära, men det finns också möjlighet att få ett runt sidobord i rotting, ett fyrkantigt i plast eller ett ovalt bord med metallstomme. Massor av former och massor av material alltså, vilket ger alla möjlighet att hitta just sin favorit bland alla läckra sidobord.

Alla möbelvaruhus har några sidobord i sitt sortiment. Men, vill du ha ett riktigt stort utbud att välja ur rekommenderar vi att du tittar på borden här på internet. Här finns de flesta på marknaden förekommande sidoborden, och du har hela sortimentet samlat på ett ställe. Du kan välja i lugn och ro och när du vill, och när du bestämt dig är det bara att klicka iväg din beställning och invänta leverans.