6 saker att ordna inför flytten

Saker att ordna inför flytten

Är det dags att flytta? Nästan alla vuxna har gått igenom en flytt, men det gör inte saken mycket enklare nästa gång det är dags. En del av arbetet går ut på att säga upp abonnemang, ändra adress och liknande. Men det finns även andra aspekter som behöver ordnas för en smidig flytt. Nedan får du 6 tips på vad du behöver ta tag i inför flytten!

1. Anmäl flytten till Skatteverket

Innan du flyttar är det viktigt att anmäla flytten till Skatteverket. Du kan göra det enkelt genom att logga in på deras hemsida eller genom att skriva ut en särskild flyttblankett. När Skatteverket hunnit registrera din nya adress skickas den automatiskt ut till alla myndigheter i landet. Däremot är det inte säkert att alla andra aktörer får den nya adressen.

2. Se över avtal, abonnemang och prenumerationer

Vid en flytt är det viktigt att komma ihåg ditt elavtal, bredbandsavtal, sophämtning och så vidare. Du kanske även prenumererar på tidningar eller annat som skickas hem till dig. Kanske har du hemförsäkring eller lån också. I vissa fall kan du höra av dig till företagen eller leverantörerna och uppdatera din adress, andra gånger behöver du säga upp dina avtal. Det är viktigt att det här görs i tid så att du inte faktureras i onödan.

3. Anlita firma för flyttstädning

En flytt kräver en särskild sorts städning. Då handlar det inte bara om att dammsuga, tvätta golven och torka damm, utan absolut allt ska rengöras ordentligt. Det ska tvättas bakom vitvaror, ugnen ska rengöras till punkt och pricka, fönster ska putsas och mycket mer. Därför väljer många att anställa en flyttfirma eller städfirma som kan ta hand om flyttstädningen.

För att hitta rätt firma är det viktigt att vara ute i god tid. Att jämföra olika företag är viktigt, både vad gäller pris och tjänster. Läs gärna kundrecensioner om företagen för att få en bättre bild av andras erfarenheter.

4. Anlita en flyttfirma

Idag är det många som väljer att anlita en flyttfirma i Stockholm inför en flytt. Många företag erbjuder betydligt fler tjänster än att bara bära och köra dina saker från en bostad till en annan. Exempelvis kan du få hjälp med att packa, magasinera, städa och packa upp dina saker i den nya bostaden. Titta på olika företag inom rimlig tid så att du inte tvingas välja första bästa dagen innan flytten.

Anlita en flyttfirma

5. Besiktiga den nya bostaden

Innan du flyttar in är det viktigt att besiktiga den nya bostaden. Om du ska hyra bostaden ska alla fel identifieras så att både du och hyresvärden vet om dem. På så vis undviker du att eventuellt bli beskylld för felen om hyresvärden endast märker dem senare. En besiktning är givetvis minst lika viktigt när du köper en bostad.

6. Brandsäkra bostaden

Om den nya bostaden inte redan är brandsäkrad bör du ordna med det så snabbt som möjligt. Se till att det finns brandsläckare, brandfilt och självklart en brandvarnare som fungerar ordentligt. Det är en enkel men minst sagt klok investering.