Olika inredningsstilar för ditt hem

Olika inredningsstilar för ditt hem

När man pratar om inredning tänker de flesta på vilka möbler de ska placera ut. Det är dock endast en liten del av vad som gäller när det handlar om inredningsstilar. Det finns ett stort antal stilar att välja mellan och i samband med varje kommer olika typer av möbler och dekoration. Dessutom dyker det hela tiden upp nya stilar och vissa väljer till och med att kombinera två olika stilar. Här nedan kommer ett antal inredningsstilar som länge varit populära och ser ut att fortsätta vara det.

Den skandinaviska stilen

Det här anses vara en av de moderna stilarna som lyckats hålla sig kvar bland de populäraste under längst tid. Den skandinaviska stilen är vad man kan stöta på i samband med mäklarstylingar. Den går att beskriva som minimalism, stilrenhet och ljusa färger. Färgtemat för stilen går vanligtvis i vitt, svart, neutrala färger och jordnära som grön, grå och beige. När det gäller dekorationer är det vanligtvis väl utvalda foton/bilder, gärna svartvita, som gäller. Gröna växter är också en detalj som brukar dyka upp.

Den orientaliska inredningsstilen

En favorit för många är den orientaliska inredningsstilen. Den bjuder på mystik, mustiga färger och en väldigt varm känsla. Färgskalan går ofta i röda toner, lila, brands orangea nyanser och en hel del guld och silver. Ett bra sätt att få en idé om denna stil är att besöka butiken Indiska. Där finns det nämligen en hel del dekoration och saker som passar alldeles utmärkt i den orientaliska stilen.

shoppa second hand och vintage och inred ditt hem

Modern retro/retrostilen

Denna stil är utmärkt för alla som älskar att shoppa second hand och vintage. Retro och modern retro innebär ofta möbler och dekoration som ser äldre ut. När det kommer till den moderna retro stilen innebär det vanligtvis moderna möbler som tillverkats i en retrostil. För att klargöra bilden lite mer om stilen bör man tänka på sammetssoffor, blomdekorerade kaffekoppar, virkade grytlappar och liknande.

Art Deco-stilen

Denna stil härstammar från 1920-talet. Det var dock först år 2017 som Art Deco-stilen först började växa i popularitet. För att uppnå denna stil i hemmet gäller det att välja arkitektoniska och geometriska mönster på mattorna och i tyger. Designmöbler, guldspeglar och mycket färg är ett måste. Ett exempel på hur man kan få denna stil är att börja med att placera ut ett antal designinspirerade möbler och lägga till kuddar med unika mönster, sammet i någon form samt gulddetaljer. En trevlig pälspläd kan dessutom vara det som saknas ifall det inte känns helt rätt.