Sängen är kanske den viktigaste möbeln av alla och den ingår definitivt i de basmöbler man behöver ha när man flyttar in i en lägenhet eller ett hus. De viktigaste möblerna är förstås de som gör att man kan leva ett normalt liv. Alla måste äta och sova för att överleva, och därför räknas sängen och matgruppen till de möbler man absolut måste ha.

Sängskåp

Men, en säng tar också mycket plats. Om du har ett litet hus, eller en trång liten lägenhet, måste du förstås prioritera och försöka möblera på ett smart sätt för att få plats med de möbler du behöver ha. och sängen tar, som sagt, stor plats. Och den används i princip bara på natten, så det kan kännas lite onödigt att behöva ta upp så mycket golvyta med en möbel som man bara sover i.
Det finns faktiskt några alternativ som är särskilt bra för den trångbodde, men som naturligtvis också kan vara en smart lösning i vilket boende som helst.

Sängskåp

Bäddbara soffor

Idag finns ett stort utbud av bäddbara soffor, och om du bara har plats för en stor möbel kan det vara smart att välja en bäddsoffa. Då får du en möbel som fungerar som soffa på dagar och kvällar, men som snabbt och enkelt förvandlas till säng när det är dags att sova. Bäddsofforna finns i massor av modeller, så det är inte så svårt att hitta en som passar oavsett smak och stil.

Men, eftersom sängen nästan bara används på dagen finns det också en annan lösning, där du kan ha en separat säng och få en bra sovkomfort, men där du kan få sängen att försvinna på dagen. Vi talar naturligtvis om sängskåp. Ett sängskåp är perfekt för alla som har ont om plats, men det är också en praktisk sänglösning om du inte vill att det ska synas att rummet också fungerar som sovrum.

Ett sängskåp är precis vad det heter. Det är helt enkelt ett skåp där sängen göms när den inte används. Och när det blir dags att gå till sängs öppnar du skåpet och fäller ut sängen, och vips är rummet förvandlat till ett sovrum, oavsett vilken funktion det har på dagen. Ett sängskåp kan vara det elegantaste sättet att frigöra golvyta i ett rum, men det ger dig också betydligt större frihet att inreda rummet. Eftersom du inte behöver fundera på var sängen ska stå kan du möblera som du vill. Det ger dig helt enkelt en större möjlighet att skapa en stilren och personlig inredning när du inte behöver ta hänsyn till sängen som annars ofta är en dominerande möbel.

Horisontellt eller vertikalt?

Det finns olika typer av sängskåp att välja på. Bland annat kan du välja om du vill ha ett horisontellt eller ett vertikalt skåp. Och du kan naturligtvis välja material och utförande på själva skåpet, som ju är det som syns utåt när du inte använder sängen. Det finns sängskåp i många olika träslag, men naturligtvis finns det också skåp som är lackerade i olika färger. Så det spelar ingen roll hur ditt rum ser ut och hur du vill inreda. Du kommer garanterat att hitta ett sängskåp som blir perfekt i ditt hem.

Man talar ofta om att den som ska inreda på små ytor ska tänka smart och använda sig av smarta och flexibla möbler. Möbler som gör att man kan få ut så mycket som möjligt av den givna ytan. Och ett sängskåp är verkligen en sån smart möbel. Det låter dig möblera rummet utan att tänka på var sängen ska stå, om du bor trångt. Men, ett sängskåp är naturligtvis inte bara till för den som inte har plats för sin sång i lägenheten. Det är också ett praktiskt och snyggt sätt att förvandla nästan vilket rum som helst till ett gästrum när du får besök. Eftersom ett sängskåp, och den säng som finns där inne, nästan inte tar någon plats alls när det inte används, kan du har ett inbjudande gästrum som välkomnar dina besökare, men du kan använda rummet till precis vad du vill när gästerna åker hem. Kanske ett pysselrum, ett syrum, tv-rum eller något liknande.

Utbud av sängskåp

Det finns, som vi redan nämnt, ett stort utbud av sängskåp. Och variationerna finns inte bara i skåpets utsida, den du ser när sängen inte används. Det finns, till exempel, sängar i olika bredd, vilket gör att du kan erbjuda dina gäster en säng i den bredd som behövs. Eller så kan du välja den sängbredd du vill ha och behöver, om sängskåpet innehåller din egen säng. Olika storlekar gör att du kan få en bredare säng om du vill ha det, men det gör också att du får plats med ett sängskåp också på en mindre väggyta om du väljer en smalare säng.

Skåpen finns också som vertikala och horisontella, eller stående och liggande som man också kan säga. När du väljer storlek och form på ditt sängskåp får du i första hand utgå från det rum där sängen ska vara. Ett liggande sängskåp innebär att sängen, när den fälls ut, kommer att hamna med långsidan mot väggen. Den kommer alltså inte lika långt ut på golvet som en säng som finns i ett stående sängskåp. Å andra sidan tar inte det stående skåpet så stor plats i sidled. Det finns absolut inget rätt eller fel, inte ens någon variant som är bättre än den andra. Det handlar bara om att välja det skåp som passar bäst för rummet.

Det absolut största utbudet av sängskåp ser du här på internet. Här kan du också hämta inspiration till hur du kan möblera med ett sängskåp. Till de flesta sängskåp kan du välja vilken typ av madrass du vill ha, så att du får den bästa komforten oavsett vilka krav och behov du har. Här på nätet ser du både mått och specifikationer till varje enskilt sängskåp, vilket naturligtvis är till stor hjälp när du ska välja det bästa skåpet för just dina önskemål och förutsättningar. Dessutom har du stor chans att köpa ditt sängskåp till det bästa priset här, eftersom du lätt kan jämföra både skåp och priser. Läs mer här