Ibland vill man ändra om helt enkelt bara för att få en förändring och andra gånger för att det behövs. Om du ska ha en fest, med många gäster, till exempel, behöver du kanske fler sittplatser än du vanligtvis har. Vad gör man då? Ja, ett sätt är förstås att försöka låna extra stolar av grannar och vänner. Men, det betyder att stolarna kommer att stå där och ta plats när gästerna går från bordet, och vanliga stolar tar också ganska mycket plats, så det kan bli problem att tränga in alla som behövs runt bordet / borden.

Ett bättre alternativ är att skaffa stolar som går lätt att skaffa undan efter middagen. Stolar som du kan fälla ihop så att de tar minimalt med plats, och därför är lätta att stoppa undan någonstans. Klappstolar är den perfekta lösningen i en sån här situation. Det gör att du kan placera nästan hur många som helst vid bordet, och när maten är uppäten kan du enkelt ställa undan stolarna och få golvytan fri för andra aktiviteter.

Klappstolar

Tack vare sin nätta storlek och form är klappstolarna lätta att ställa undan, och du kan till och med hänga upp dem på krokar för att ha all golvyta fri. Detta gör att de här stolarna också är utmärkta att använda både i sommarstugan och på uteplatsen när du ställer till fest, eller får besök av släkten. Att ha några klappstolar hängande, eller stående i skrubben, är inte bara praktiskt om du har ont om plats. Det är också ett smart och praktiskt sätt att alltid ha sittplatser till hands när du får oväntat besök, eller om barnen vill ha kompisar med hem på lunch. I många hem finns det lika många stolar vid köksbordet som det finns medlemmar i familjen, och om någon har med sig en kompis uppstår problem med sittplats.

Men har du några klappstolar är det inga problem att vara gästfri och bjuda in både barn och vuxna när andan faller på. Eftersom stolen inte tar särskilt stor plats vare sig du hänger eller ställer undan den, kan du ha någon, eller några, klappstolar i närheten. Några krokar på väggen vid uteplatsen eller i hallen, till exempel, kan vara en bra förvaring för flexibla och smarta extra stolar.

Extra stolar

Klappstolar är alltså ett bra val för den som vill ha extra stolar till hands när det bjuds till fest, eller när gästerna kommer oväntat. Men, det är inte bara vid sådana tillfällen som detta är praktiska möbler. Den som bor trångt, och ska försöka möblera ett fungerande hem på liten yta, måste tänka extra smart och ta till kreativa lösningar för att få allt att fungera på bästa sätt. möbler som är nätta i storleken, kan användas till flera olika ändamål eller som kan fällas ihop och ställas undan, är extra värdefulla för den som ska möblera begränsade ytor. Och här uppfyller ju klappstolen flera av dessa kriterier.

Snygga klappstolar

Bor du trångt, och kanske inte får plats med en vanlig köksmöbel i köket, kan en, eller ett par, klappstolar vara lösningen på ditt problem. en nätt stol, som du kan fälla ihop och stuva undan om du behöver ytan till annat, men som ger dig en bra sittplats för frukosten eller lunchen. I det riktigt lilla köket kan kanske den utdragbara skärbrädan få tjäna som bord, och du ställer fram din klappstol att sitta på.

Klappstolar tar mindre plats

Har du plats för ett litet köksbord kan ändå klappstolar vara ett bra val när du ska skaffa stolar. Stolarna tar mindre plats än vanliga köksstolar, och åter kan du fälla ihop och ställa undan om du behöver mer utrymme när du ska laga mat eller baka.

Klappstolar har den fördelen att de kan användas både ute och inne. Har du en liten balkong där det inte finns plats för några stora och platskrävande möbelgrupper kan du ändå möblera för en fikastund för både dig själv och några vänner med hjälp av klappstolar. Det fiffiga med denna typ av stolar är ju att du enkelt kan fälla ihop dem, och hänga upp dem, eller luta dem mot väggen när sittplatserna inte behövs, och på så sätt frigör du golvytan till annat.

Klappstolar på uteserveringar och caféer

Förmodligen är detta anledningen till att vi så ofta ser just klappstolar på uteserveringar och caféer. Här har man då och då många gäster och behöver kunna anpassa antalet sittplatser efter behov. Att flytta och ställa fram vanliga, tunga stolar tar både kraft och tid, men att fälla ihop en klappstol, och ställa undan den, är gjort i en handvändning och kan klaras av vem som helst.

När man beskriver en klappstol som en stol som går att fälla ihop är det lätt att tro att alla stolar ser likadana ut. Men är verkligen inte överensstämmande med verkligheten.

Många olika modeller

Klappstolar finns i många olika modeller, olika material och olika färger. Du kan alltså få stolar som matchar resten av inredningen oavsett hur du möblerar ditt hem. tänker du använda stolarna utomhus kan det vara smart att välja ett material som tål att stå ute, så du kan låta dem stå ute oavsett väder. Klappstolar med sits av plast eller metall tål regn bra och de kan stå ute även när vädergudarna inte visar sig från sin bästa sida. Klappstolar i trä kan i många fall också stå ute, men de kräver lite omsorg för att hålla sig fina år efter år. Men, om du oljar in dem, som man gör med trädgårdsmöbler av trä, står de emot vätan mycket bättre och kan stå ute utan att ta skada.

Det finns också klappstolar i träslag som är hårda och mer oljerika, som exempelvis teak. Dessa klarar faktiskt att stå ute utan behandling, och blir bara vackrare med åren. Teak får med åren en silvergrå färg och en helt underbar patina. Vill du att stolarna ska behålla den varma röda färgton de har när de är nya behöver du bara behandla dem med teakolja. Det finns alltså ett brett utbud av klappstolar och du kan använda dem i vilken miljö som helst.