Många drömmer om att få köpa en ny soffa för att ge vardagsrummet ett lyft. Soffan, eller snarare sittmöblerna, i vardagsrummet hör till de viktigaste möblerna i ett hem, och här tillbringar vi ofta många timmar varje dag. Därför ställer vi också helt andra krav på möblerna idag än man gjorde förr, då vardagsrummet mest var ett paradrum. Då var det tillräckligt om möblerna var snygga så att man kunde visa upp dem för sina gäster, för det var oftast bara när man fick gäster som man använde detta rum. Det kan ju låta konstigt eftersom namnet vardagsrum tyder på att det används till vardags, men så var det i alla fall då.

Idag är det, som sagt, vardagsrummet som fungerar som samlingsplats för familjen och vi vill ha sköna och bekväma sittmöbler, som man kan sitta kvar i hela kvällen. Många väljer stora, generösa soffor för att kunna krypa upp i och koppla av med en bok, eller kanske till och med ligga och vila i en stund. Många drömmer om en divansoffa för maximal komfort, men eftersom denna typ av soffa tar större plats förblir det en dröm för många.

Bekvämt och avslappnat

Men, även om du inte har plats för en stor divansoffa kan du sitta precis lika bekvämt. Med en separat fotpall kan du förvandla din soffa till en divan när du vill sitta riktigt bekvämt och avslappnat. Och du kan skjuta fotpallen åt sidan om utrymmet behövs för annat. Det finns många olika typer av fotpallar, och till en del soffor och soffgrupper finns fotpallar som tillval. Då får du en fotpall i samma stil och klädsel som soffan vilket ger ett elegant och snyggt helhetsintryck.

Sköna fotpallar

Sittpuff med förvaring

Men, det finns ett enormt stort utbud av fotpallar, så du kan få en fotpall i vilken stil du vill. Och den behöver naturligtvis inte användas vid soffan. En fotpall till läsfåtöljen ser nog många som en självklarhet, och den lyfter läshörnan flera snäpp. Naturligtvis är det funktionen som är den största fördelen, men en fotpall gör också platsen både lyxigare och mer ombonad. Du får helt enkelt en annan atmosfär i hörnan och hela rummet. Fotpallar hör definitivt till de där relativt små inredningsdetaljerna som kan göra stor skillnad. Det finns, som sagt, ett mycket stort utbud av fotpallar. Du kan hitta en fotpall som matchar din soffa, men det finns också fotpallar med förvaring eller som kan användas som sittpuff.

En fotpall med dold förvaring är en praktisk och snygg lösning om du har prylar som ligger och dräller och som gör rummet svårstädat. Göm undan dem i pallen och det ser genast städat och snyggt ut. Hur mycket du får plats med i fotpallen beror på vilken modell du väljer. Ju större fotpall desto mer förvaring. Och fotpallarna finns i många olika storlekar. De vanligaste har en storlek som täcker en sittplats i soffan, eller en fåtölj. Men det finns också bredare pallar som kan ge två personer möjlighet att lägga upp fötterna samtidigt, för en avslappnande sittkomfort.

Vilken inredningsstil du gillar

Fotpallar finns i lika många stilar som det finns soffor och andra sittmöbler. Det spelar ingen roll vilken inredningsstil du gillar, eller hur du inreder ditt hus. Du kommer garanterat att hitta fotpallar som motsvarar dina krav och önskemål. Här finns allt från stilrena, supermoderna fotpallar till modeller som matchar dina antika möbler. Och naturligtvis för alla stilar där emellan. Du kan välja mellan ett stort antal modeller, storlekar och former. Fotpallar med höga ben, eller mer kubformade pallar. Du kan också välja material, färg och eventuellt mönster. En fotpall i skinn står förstås emot både smuts och slitage på ett bra sätt, men med en tygklädsel är det kanske lättare att matcha soffan eller fåtöljen. En fotpall kan vara rektangulär, oval, rund, fyrkantig eller långsmal. Allt för att du ska kunna hitta en modell som passar in i ditt hem och som motsvarar dina behov och krav.

Inspiration och idéer

De flesta möbelbutiker kan erbjuda åtminstone ett begränsat utbud av fotpallar, men vill du kunna välja ur ett riktigt stort sortiment rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här kan du se i stort sett alla modeller som finns på marknaden idag och dina valmöjligheter är oändliga. Även om du kanske inte planerat att köpa en fotpall kommer du med största sannolikhet att vilja ha en när du sett alla läckra varianter. Det stora utbudet, samlat på ett ställe, ger dig också möjlighet att hämta massor av inspiration och idéer om hur en fotpall skulle kunna förändra ditt vardagsrum. Eller något annat rum i ditt hem.

Hela utbudet samlat

Att ha hela utbudet samlat gör det också lätt att jämföra. Här på nätet finner du all information du kan behöva på varje produktsida, och du kan jämföra allt från mått och vikt till material i både stomme och klädsel. Och, inte minst, kan du jämföra priser för att se var du kan köpa din favoritpall till det bästa priset. Här finns till och med speciella sajter som hjälper dig att göra en prisjämförelse om du inte vill lägga tid på att jämföra själv.

Handla på nätet

Att handla på nätet blir allt vanligare, men just när det handlar om möbler och andra skrymmande produkter är det många som är tveksamma. Man tror att det är krångligt och besvärligt, men det är faktiskt tvärtom. Det är just de här produkterna som är enkla att shoppa online, eftersom du får dem levererade hem, och inte behöver fundera på det där med att hyra kärra eller att ordna med krångliga transporter. Dessutom gör du dina köp när det passar dig, och du kan ta precis hur lång tid du vill på dig att välja och bestämma dig. Du kan jämföra och välja i lugn och ro vilket minskar risken för impulsköp som du sedan kanske ångrar. Här kan du ta dig tid och genom att du har fotpallen på bild framför dig kan du föreställa dig hur den kommer att se ut i ditt hem. och när du bestämt dig går du till kassan och väljer betalsätt. Sen har du din nya fotpall inom några dagar.