Utemöbler känns som ett måste om man har en liten plätt utomhus till sitt förfogande. Även om du bara har en liten balkong, som är svår att möblera, vill du förmodligen åtminstone ha en liten sittplats där du kan njuta av sommar och sol. Det går naturligtvis att bära ut en stol när du vill ta en kopp kaffe ute, men det bästa är naturligtvis att möblera med möbler som är gjorda för att stå ute. till balkongen finns speciella balkongmöbler, som är avsedda för små ytor, men har du plats kan du givetvis också använda vanliga utemöbler.

Förvara dynorna vid dåligt väder

Att det ska finnas massor av olika möbler at välja på när man inreder inomhus har vi länge sett som en självklarhet. Däremot har utbudet av utemöbler inte bjudit på lika stora valmöjligheter förrän nu. Det är mycket glädjande att se att det kommer ett allt bredare utbud av stolar och andra möbler för trädgård och uteplats. Under lång tid har trädgårdsmöbler oftast bestått av ett bord och fyra stolar, eventuellt också en bänk. En möbelgrupp som man ställer mitt på gräsmattan för att kunna bjuda på eftermiddagskaffet i solsken och lummig grönska. Men, idag har vi mycket större krav än så. Vi nöjer oss inte bara med att gå ut och dricka kaffe en vacker sommardag, utan vi vill ha möjlighet att ta vara på den underbara, men korta, svenska sommaren på bästa sätt.

Praktiska dynlådor

Dricka kaffe, ja visst. Men vi vill också inta våra måltider, ja till och med laga maten ute, sola, koppla av och umgås utomhus. För att kunna utnyttja både trädgård och väder skapar man flera platser i trädgården, så att man kan flytta runt efter solens gång. En uteplats behöver faktiskt inte bestå av mer än en stol, eller en bänk i ett vackert hörn av trädgården. Huvudsaken är att man kan sätta sig ner och njuta. Och utbudet av sittmöbler för utomhus bruk är idag större än någonsin.

Att slippa tänka på underhåll

Nu är det inte bara den traditionella trädgårdsgruppen och udda utestolar som finns att välja på. Idag kan du till och med möblera ute med generösa soffor och fåtöljer, och skapa ett vardagsrum ute. Tack vare att nya material har tillkommit har man också börjat tillverka utemöbler som vi aldrig sett maken till i vårt land tidigare. Vad sägs om att inreda altanen med en stor, skön divansoffa, eller en hörnsoffa med plats för riktigt många. Och du behöver inte ha varken en inglasad altan eller uteplats under tak för att njuta sommarkvällarna i dessa snygga och bekväma möbler. Med möbler i material som konstrotting och aluminium kan du möblera var du vill och du slipper oroa dig för att möblerna ska ta skada av regn och rusk. Inte heller behöver du tänka på underhåll, eftersom dessa möbler är helt underhållsfria.

Förvaring av dynor i olika material, färger och mönster

Men, du kan givetvis skapa mysiga och bekväma sittplatser även med möbler av trä eller andra material. Oavsett vilka sittmöbler du väljer, så sitter du ännu bekvämare om du lägger dynor i möblerna. Till en del möbler följer dynor med på köpet och i andra fall får du själv komplettera med de dynor du vill ha. det finns massor av dynor i olika material, färger och mönster. Och naturligtvis i olika modeller för att passa de olika typerna av möbler. Du kan välja mellan tunna och tjocka dynor, och dynor i vanligt tyg, konstskinn eller dynor som är behandlade för att tåla väta.

Men, oavsett vilka dynor du väljer kan du behöva skydda dem mot vädrets makter. Även vattentåliga dynor kan behöva tas in vid långvarigt regn. Andra dynor är det säkrast att plocka in till natten. Detta är ett problem för många. Kanske inte just arbetsinsatsen att bära dynor ut och in varje dag. Problemet är nog snarare frågan om var mans ka förvara en hel hög dynor. Inte sällan hamnar de i en hög på golvet innanför altandörren, och det är ju inte särskilt kul att tvingas kliva i högar av dynor. I ärlighetens namn är det inte särskilt kul att bära de där dynorna fram och tillbaka heller.

Riktigt bra förvaringsboxar

Det vore mycket bekvämare om de kunde förvaras i närheten av möblerna, ute. Och självklart behöver du inte bära alla dina dynor. Det finns riktigt bra förvaringsboxar som är avsedda för just trädgårdsdynor, och som alltså skyddar dynorna utan att du behöver bära in dem. En dynlåda ställer du på uteplatsen, och när kvällen kommer och det är dags att gå in, stoppar du bara ner dynorna i lådan. Du slipper bära och du slipper oroa dig för vädret. Och du har alltid dynorna nära till hands när möblerna ska användas.

Det finns ett stort utbud av dynlådor i alla möjliga modeller och i alla prisklasser. Du kan välja allt mellan enkla och billiga lådor i plast till exklusiva dynlådor i trä som också kan användas som sittbänk. Lådorna finns i alla tänkbara stilar, så du kan alltid komplettera dina utemöbler med en dynlåda som passar in och som fullföljer stilen. Den praktiska förvaringen för dina dynor kan till och med bli en läcker inredningsdetalj som lyfter din uteplats flera snäpp.

Smarta dynboxar

De flesta butiker som säljer utemöbler och dynor säljer numera också dynlådor. Men, du kan inte förvänta dig ett brett utbud hos de enskilda butikerna. Vill du kunna välja ur ett riktigt stort utbud är det säkrast att titta på dynboxar här på nätet. Här finns det största utbudet samlat på ett ställe, vilket gör det lätt att jämföra. Du kan jämföra modeller och fundera på vad du vill ha ut av din låda. Vill du bara ha förvaring för dynor, eller vill du också kunna sitta på lådan, eller låta den fungera som avlastningsbord. Jämför också priser, och köp din nya dynlåda där du får den till bästa priset.

Tänk på att bra utemöbler blir ännu bättre med dynor. Och även om trädgårdsdynor idag ofta är mycket tåliga mot väder och vind får de en längre livslängd och håller sig fina längre om du skyddar dem genom att bära in dem, eller enklare, förvarar dem i en dynlåda.