Så stylar du din lägenhet inför visningen

Styla din lägenhet inför visningen
Hur ska man styla sin lägenhet inför visning/försäljning?

När det är dags för styling av sin bostad inför försäljning så spelar det ingen större roll om det är du själv som gör jobbet eller någon annan, för den viktigaste regeln är att rensa. Det man vill lyckas komma åt är tomma men samtidigt luftiga ytor som inte innehar några onödiga eller personliga föremål. Tanken bakom detta är att spekulanterna ska kunna tänka sig hur det skulle sett ut om de själva bodde i bostaden. Väljer du att själva styla bostaden är det bra att vara bredd på att lägg ner både en del energi och eventuellt en del pengar. Ett tips är att du kan låna prylar och dekoration av nära och kära för att på så sätt hålla ner kostnaderna. Innan stylingen påbörjas kan det vara bra att besöka olika mäklarsidor för att få inspiration om hur andra har stylat.

Bostaden bör upplevs som ljus och fräsch

Ditt mål vid styling av din bostad för att maximera slutpriset är att bostaden bör se så identisk ut som möjligt vid en visning som den gjorde under fotograferingen. En bra styling och fin inredning kan stärka spekulanternas magkänsla som därmed kan öka antalet spekulanter och slutpriset.

Grunden för stylingen är att bostaden bör upplevs som ljus och fräsch, två aspekter som faller oss flesta i smaken. Vitt är den färgen som alltid funkar och attraherar flest individer. Har du en skrikig fondvägg eller mörka tapeter kan ett alternativ vara att måla dessa vita. Detta medför att köparen därmed kan tillsätta egen färg i bostaden i form av textiler, mattor eller kuddar exempelvis.

Viktigt med städning

Städningen utav bostaden är oerhört viktig och ingenting man bör slarva med, se till att bostaden är i sitt renaste skick. En bostad som är ofräsch ger ett lägre slutpris. Ovan nämndes det att bostaden bör upplevas som ljus, därmed kan belysning vara en viktig detalj. För skarp belysning som exempelvis ljusrör och lampor som erhåller en gul nyans bör undvikas. En annan detalj som ger en bra känsla är växter, gärna en blandning av gröna växter och exempelvis snittblommor.

Köket – behåll snygga detaljer

Köket bör ha rena ytor där disktrasor, pappershållare, diskställs exempelvis bör avlägsnas. Däremot kan ett alternativ vara att behålla snygga detaljer så som en kaffebryggare om den har ett snygg utseende. Satsa på färska örter tillsammans med snygga kryddburkar. För att erhålla lite färger i köket kan ett alternativ vara att ha ett fat med färska frukter eller grönsaker på köksbänken.

Badrummet

I badrummet gäller samma sak som i köket, allt som inte är snyggt ska avlägsnas, exempelvis tandborstar och duschtvålar. Håll dig till jordnära färger och blanda inte in övriga färger. För att skapa en varm känsla kan ett tips vara att ställa dit en grön växt tillsammans med värmeljus.

styla sovrummet

Sov- och vardagsrum

När det kommer till sovrummet och vardagsrummet så ska rummen ge en känslan av rymlighet och anses som ljusa. Ett tips kan vara att eftersträva ett så snyggt och rent intryck som möjligt, precis som resterande lägenhet. I sovrummet kan det vara bra att lägga lite extra energi på bäddningen, tänk hotellkänsla.

Avslutningsvis

Avslutningsvis så bör hallen rensas, kom ihåg att spekulanterna innehar sitt första intryck härifrån. Ta bort ytterkläder och skor, ett alternativ kan vara att behålla en snygg jacka och ett par passande skor till. Precis som resten av bostaden ska denna del av bostaden också kännas luftig och ljus och ett bra hjälpmedel kan vara att ha bra besinning.