Heminredning handlar i grunden om att skapa ett vackert och trivsamt hem. Helst vill man ju ha fria händer och inreda med de möbler och inredningsdetaljer man verkligen tycker om. Att inreda ett hem är ju så mycket mer än att bara ställa in möbler i ett tomt rum. Men ett möblerat rum är inte samma sak som ett hem. Inredning handlar om så mycket mer. Det handlar om att skapa en känsla av hemtrevnad och också om att sätta en personlig prägel på hemmet.

Men, för att vardagen ska fungera finns det förstås en del möbler och prylar som man helt enkelt måste ha. En säng, ett matbord och några stolar, till exempel. Detta är basmöbler som bör finnas i alla hem, för alla måste vi ju sova och äta.

Köp en sängram online

Mat och sömn hör till våra grundläggande behov och ett funktionellt hem måste givetvis kunna tillgodose dessa behov. Många lägger fokus på kök och vardagsrum när man flyttar till ett nytt hem, trots att sovrummet egentligen är hemmets viktigaste rum. Du vet säkert hur viktigt det är med regelbunden sömn. Vi behöver sömnen både för vår hälsa och vårt välbefinnande. Tråkigt nog är det många som har sömnproblem idag på grund av stress i jobb eller vardag. Och det ställer faktiskt ännu större krav på inredningen i sovrummet.

Sängram
För att sova bra måste du givetvis ha en bra säng som låter dig slappna av inför natten. Men, det är också viktigt att sovrumsmiljön är lugn och rogivande. Försök att undvika starka färger och livliga mönster i sovrummet och plocka bort allt som kan få dina tankar att flyga iväg åt fel håll. Undvik, till exempel, att inreda en arbetshörna i sovrummet, och låt tv och dator få sin plats i ett annat rum. Då får du en lugn miljö som ger dig möjligheten att koppla bort vardagens stress så att du kan somna, och sova.

Sängram 90

Men så var det förstås det där med sängen. För det är ändå sängen som är A och O för en god nattsömn. Det finns massor av olika sängar, i olika modeller och med olika komfort. Om du tittar på sängar, generellt, så delas de in hur mjuka eller fasta de är. När vi talar om bekväma möbler säger vi ofta mjuk och skön. Men, när det gäller sängar är det inte alls säkert att det är den mjukaste som är den skönaste. Och det är definitivt inte så att den säng som en upplever som skön och bekväm passar en annan person lika bra. Hur fast, eller mjuk, säng du ska ha avgörs av flera olika faktorer.

Naturligtvis är det först och främst din kropp som avgör vilken typ av säng som är bäst. Hur lång du är och hur mycket du väger är två viktiga faktorer. Men det är också viktigt att känna till hur du ligger när du sover, eftersom det kan krävas en annan fasthet om du brukar ligga på rygg än om du ligger hoprullad på sidan, till exempel.

Sängen är, om man ser till funktion, den allra viktigaste möbeln i hemmet så det är självklart viktigt att du väljer noggrant. Men, även om alla vet att man måste välja säng efter komfort och funktion vill man förstås också ha en snygg säng som passar in i sovrummet. Men, detta är faktiskt något du kan bortse från när du väljer säng. För först när du väl har hittat den resårbotten som ger dig de bästa förutsättningarna för en god sömn är det dags att välja sängram.

Sängram 120

Sängramen är, som namnet anger, ramen runt sängbotten/ bottnarna. Många kallar sängramen för säng, och det kan kanske hänga ihop med att man ofta kan köpa sängram och resårbotten i paket. Men, det är ju ändå resårbotten du sover på, medan man kan säga att sängramen är den del av sängmöbeln som syns. Det är alltså i köpet av sängram du bestämmer hur ditt sovrum och din säng ska se ut. Sängram, eller sängstomme som de också kallas, finns i hur många varianter som helst. Du kan välja en enkel, klassisk sängram i trä eller en snirklig och romantisk sängram av metall om du gillar de gamla franska järnsängar som är så populära i nordisk inredning nu. Sängramar av metall finns också i tuffare stil för den som vill ha en modern inredning, eller kanske gillar den råa industriella inredningsstilen. Sängramar finns inte bara i många modeller utan också i många olika färger, allt för att du ska kunna hitta den sängram som ger just ditt sovrum ett lyft.

Många olika prisklasser

Många tror att man måste betala dyrt för att få en snygg och bra säng men så är det alltså inte. Men, du behöver inte välja den dyraste sängen för att sova gott. Det finns bra sängar också i de billigare prisklasserna. Det gäller bara att hitta den rätta sängen för dina behov och förutsättningar. En dyrare säng är förstås ofta av bättre kvalitet men det behöver, som sagt, inte betyda att du sover bättre i den. Däremot kommer den förmodligen att hålla längre än en billig säng. Och när det gäller utseendet kan du alltså köpa en enkel säng, kanske till ett lågt pris, och köpa till en snygg sängram och kanske en sänggavel för att få ett ombonat och snyggt sovrum. Sängramen går ju också att byta om du skulle tröttna på den, och eftersom de alla sängramar passar till alla sängar av samma mått, kan du alltså behålla din sköna säng även om du vill ha en annan stil i ditt sovrum.

Sängramar kan du köpa där du köper sängar och andra möbler till sovrummet. Men, tyvärr hittar man inte så ofta ett riktigt stort utbud i de enskilda butikerna. En butik brukar hålla sig till vissa utvalda märken, så om du vill se ett brett och varierat utbud gör du det lättast här på nätet. Här kan du välja och vraka bland otaliga sängramar i alla tänkbara modeller och material.