Ibland känner man för förändring, eller hur? För vissa dyker den där känslan av att något behöver förnyas någon enstaka gång, medan andra vill flytta om och förändra där hemma hela tiden. Många som har heminredning som hobby ser nog ett hem i ständig förändring, men då och då kommer behovet av att göra något mer drastiskt. Om vardagsrummet känns lite slitet och trist är det många som tar till betydligt större, och dyrare, åtgärder än vad som egentligen behövs. Man måste inte riva ner tapeter och göra om hela rummet för att skapa en stor förändring. Det är de små detaljerna som gör det brukar man säga. Och när det gäller förändring i ett rum räcker det ofta med att byta ut en möbel, eller köpa en ny, för att få en helt annan känsla i rummet.

Just vardagsrummet är lite speciellt för här finns det ofta en möbel, eller en möbelgrupp, som spelar en dominerande roll. För visst är det så att soffan, eller soffgruppen, sätter en tydlig prägel på ditt vardagsrum.

En fiffig lösning

Att skaffa en ny soffa skulle förmodligen ge dig ett helt nytt vardagsrum, men en soffa kostar ganska mycket pengar, och om den inte är gammal och sliten är det ju inte läge att byta ut den. Men, då finns det en fiffig lösning som inte kostar speciellt mycket men som kan ge en mycket stor effekt. Du kan låta soffan byta skepnad med hjälp av ett möbelöverdrag och på så sätt få en ny soffa utan att behöva göra ett djupt hål i plånboken.

Idag kommer många soffor och fåtöljer med avtagbar klädsel, vilket både gör det lätt att tvätta om olyckan är framme och något spills, och att förändra soffan efter humör eller behov. Om du köper en extra klädsel kan du, till exempel, byta utseende på möblerna efter årstid. En mer ombonad klädsel under vintern, då vi gärna vill ha mörkare färger som ger värme. Och när våren kommer känns det skönt att byta till en soffklädsel som känns somrig och ljus. Gardiner och kuddar byts nästan alltid efter årstid, så varför inte göra likadant med soffan och sittmöblerna när möjligheten ges.
Om du inte har en soffa med avtagbar klädsel kan du ändå förändra och variera. Det finns idag en hel mängd möbelöverdrag som du kan sätta utanpå möblernas ordinarie klädsel. Där kommer överdraget att fungera precis som en avtagbar klädsel, eller helt enkelt som ett ”andra skinn” på möbeln.

Snygga möbelöverdrag

Överdrag som kan tvättas

Även överdraget kan tas av och tvättas, och du kan låta både barn och husdjur vara i soffan utan att du behöver oroas för fläckar och spill. Skulle det hända är det bara att ta av överdraget och stoppa in det i tvättmaskinen. Du kan givetvis också skaffa flera olika överdrag, för att variera soffan eller fåtöljen, när du känner för förändring. Möbelöverdrag är ett både enkelt och billigt sätt att förändra och få maximal effekt. För med ett nytt överdrag får möblerna ett helt nytt utseende, och du kan förändra stämningen i hela rummet.

Det är inte alltid så lätt att få tag på dessa möbelöverdrag. Du kan hitta dem hos välsorterade möbelvaruhus, men det är inte alls självklart att de finns i sortimentet. Här på nätet kan du köpa dem, och här finns också det största utbudet. Du kan söka på möbelöverdrag och få fram ett både stort och varierat utbud, och du kan välja i lugn och ro. Om du vill ha ett överdrag för att skapa förändring är det förstås viktigt att du väljer ett överdrag som du tycker om och som ger soffan, eller möbeln et utseende som du trivs med. Eftersom soffan ofta är den möbel som sätter stilen i rummet, är det naturligtvis ett viktigt val. När du handlar på nätet kan du ta all tid du behöver, och du kan välja i lugn och ro. Med hela det stora sortimentet samlat kan du också hämta inspiration ifall du inte är riktigt säker på vilket resultat du vill ha. välj och vraka, jämför och kolla. Du kan dessutom enkelt jämföra priser för att köpa dina möbelöverdrag där du får dem till det bästa priset.

Möbelöverdrag ute

De möbelöverdrag vi talat om ovan är avsedda för möbler inomhus. Men, det finns också överdrag för dina utemöbler. Då handlar det inte om överdrag som ska ge möblerna ett nytt ansikte, utan snarare om överdrag som ska ge skydd.

Du vet säkert att utemöbler ofta väger en hel del, och att man inte gärna vill flytta på dem varje gång det drar ihop sig till regn. Med möbelöverdrag kan du lätt skydda dina möbler och du förlänger också möblernas livslängd avsevärt. Många utemöbler tål att stå ute i regn, men om du skyddar dem med ett överdrag under längre regnperioder kommer de att hålla sig fina längre. Så även om du har möbler som är tåliga kan det vara klokt att investera i ett möbelöverdrag.
Ett möbelöverdrag är ett billigt sätt att skydda sina möbler. Och om du använder överdraget, så att dina möbler inte utsätts för lika mycket väta, behöver du heller inte lägga så mycket tid och pengar på underhåll som annars.

Skydda dina möbler

Möbelöverdrag för utemöbler finns i olika modeller så att de ska passa olika typer av möbler. De finns också i olika storlekar, så att du kan skydda dina möbler oavsett om du har en liten cafégrupp eller ett stort trädgårdsbord med många stolar.

Det finns, till exempel, speciella överdrag för hammockar och trädgårdsgungor, och möbelöverdrag som är avsedda för möbelgrupper. Vill du också slippa att bära in alla dynor när vädergudarna trilskas, kan du köpa speciella dynpåsar att stoppa ner dynorna i. det är också praktiskt att ha en dynbox stående i närheten, där du kan stoppa ner dynorna, så att de är skyddade från fukt och väta. Lägger du ner dynorna på kvällen, eller om du reser bort, behöver du inte oroa dig för hur vädret ska bli. Om du dessutom har dragit över ett möbelöverdrag över möblerna kan det regna i dagar utan att dina möbler tar skada.