Sommaren är här och många har redan börjat äta middag och lunch ute och många tycker även om att tillbringa sommarkvällarna ute på altanen. Det viktiga är dock att man har stabila och bekväma utomhusmöbler på uteplatsen så att det blir behagligt att tillbringa tid där. Om du inte redan har skaffat möbler till uteplats eller altan så är det hög tid att göra det nu för att undvika att gå miste om varma och behagliga sommardagar och kvällar. Sommaren är kort och det gäller att ta vara på varje fin dag. För dig som har en uteplats med tak går det även att sitta ute när det regnar, så länge temperaturen är någorlunda varm och behaglig.

Vilken typ av utomhusmöbler

Om du nu inte redan har utemöbler, vad ska du då välja för några? Det finns som du säkert har märkt en hel del olika modeller att välja på, och även möbler av helt olika material. Det finns plastmöbler, rottingmöbler, trämöbler och möbler av konstrotting. Valmöjligheterna är stora och det är smak, tycke och plånbok som avgör, i kombination med hur de kommer att förvaras, om de kommer att stå under tak eller under bar himmel.

Snygga utomhusmöbler

Plastmöbler är enkla att underhålla, eller rättare sagt, de kräver i stort sett inget underhåll överhuvudtaget. Det enda du behöver göra om du väljer plastmöbler är att torka av dem med en trasa ibland, för att få bort pollen och damm som fastnat. Den här typen av möbler tål även att stå ute under bar himmel. Vill du göra dem lite mer bekväma kan du alltid välja att lägga i dynor i stolarna, tänk då bara på att dessa behöver tas in efter användning, då de inte tål regn.

Robusta trämöbler

Trämöbler är robusta och hållbara och många gånger även fina. De kräver dock lite mer underhåll än plastmöbler. Om du har målade trämöbler kommer de så småningom behöva målas om, och då är även underarbetet viktigt. Gamla färgen behöver skrapas bort så att du får ett så jämnt och fint resultat som möjligt. Färg är också relativt dyrt, men som tur är behöver möblerna inte målas om speciellt ofta, om du väljer färg av bra kvalitet. Till vardags behöver möblerna torkas av med trasa, och kan även tvättas av någon gång ibland. Dynor går naturligtvis fint att lägga i stolar och soffor för den som vill.

Robusta utomhusmöbler

Rottingmöbler är riktigt fina och ofta väldigt bekväma. Det går att hitta rottingmöbler i olika färger och det går även att måla om dem om man inte uppskattar den ursprungliga färgen. Nackdelen är att de vanligtvis inte är speciellt tåliga när det kommer till väder och vind, vilket gör att många istället väljer möbler i konstrotting. De är ofta billigare att köpa, är mer tåliga och kan stå ute under tak året runt. De är också lätta att underhålla och behöver bara tvättas av i början på säsongen och därefter torkas av vid behov. Det går knappt att hitta möbler som är enklare att ta hand om och samtidigt bekväma att sitta i. Naturligtvis är det också fördelaktigt att möbler i konstrotting är vackra att se på och ser betydligt dyrare ut än vad de i själva verket är.

Vilka möbler är de billigaste

Om det är så att du vill köpa nya utomhusmöbler men inte har så mycket pengar att avvara så blir troligtvis priset den viktigaste faktorn när du ska välja möbler. Nu kan naturligtvis priset skilja en hel del mellan olika butiker och även mellan olika möbelgrupper, men generellt är det plastmöblerna som är de billigaste. Tar du dig tid att leta och jämför priser så kommer du att kunna fynda en utomhusgrupp med stolar och bord till ett riktigt bra pris, ofta under tusenlappen. Naturligtvis beror priset på vilka krav du ställer på möblerna. Om du bara vill ha fyra enkla stolar och ett bord brukar det gå att köpa för några hundralappar. Vill du däremot ha ett större bord, sex stolar och kanske dessutom vill att stolarna ska vara fällbara får du vara beredd på att det kommer kosta lite mer. Det bästa du kan göra är helt enkelt att ta en titt på vad som finns att välja på, och försöka hitta en möbelgrupp som du gillar och som du har råd med. Kanske faller valet på en möbel i plast, men det kanske också visar sig att du hitta andra utomhusmöbler som du gillar bättre, som ändå ligger på en bra nivå prismässigt.

Köp utomhusmöbler på nätet

Börja gärna med att ta en titt på kontot och fundera över hur mycket pengar du har råd att lägga på utomhusmöbler. Det är en bra utgångspunkt eftersom du då vet vilket prisspann du ska leta inom. Om du väljer att köpa möbler på nätet kan du ofta filtrera på pris i butikerna, och på så sätt behöver du bara få upp de sökresultat som matchar din budget. Det är faktiskt en stor fördel eftersom du på så sätt slipper fästa dig vid en möbelgrupp som du tyvärr inte har råd att köpa.

Att tänka på vid onlineköp

Om du bestämmer dig för att köpa utomhusmöbler på webben så finns det några saker du behöver fundera över och kolla upp innan du bestämmer dig. Att du bör jämföra priser vet du redan, men det är också viktigt att väga in fraktkostnaden i priset för att se vad den totala summan blir. Vissa företag bjuder på frakten när du köper relativt dyra produkter, som exempelvis utomhusmöbler, men det gäller inte alla butiker och därför är detta viktigt att väga in. Du bör också se till att butiken du väljer verkligen erbjuder hemkörning eller annan typ av leverans, så att det inte bara är avhämtning från ett centrallager som gäller. De flesta butiker erbjuder givetvis hjälp att frakta hem möblerna, men det finns undantag och just därför är det viktigt att dubbelkolla för säkerhets skull. Vidare kan det vara bra att kolla så att du väljer en seriös webbutik som har många nöjda kunder. Det kan du vanligtvis enkelt kolla upp genom att läsa omdömen på nätet.