Att inreda hemmet med drivved

Inred ditt hem med hjälp av drivved

Att inreda hemmet med drivved har blivit allt vanligare, inte minst i takt med att fler fått upp ögonen för den vackra New England-stilen. Det handlar naturligtvis inte om att inreda hela huset med ved som flutit in från havet, men det går att åstadkomma en hel del snygga detaljer som höjer hemmets helhetsintryck.

Skapa hyllor som får hamna i blickfånget

Ett förslag på hur du kan inreda med drivved är att skapa hyllor som du sätter upp på väggen. Du väljer naturligtvis själv i vilket eller vilka rum den här typen av hyllor skulle passa bäst hemma hos just dig. Du kanske vill sätta upp dem i hallen, så att dina besökare redan när de kliver in i din bostad kan se din kreativitet och fascineras av dina fina förvaringslösningar. Vad du väljer att ställa på hyllan är naturligtvis upp till dig. Kanske vill du följa det maritima temat och låta några snäckskal pryda den, tillsammans med några vackra ljuslyktor som du kan tända på kvällarna. Det är självklart bara din kreativitet och fantasi som sätter begränsningar. Det finns heller inget rätt eller fel när det kommer till hyllornas storlek. Du kan göra små hyllor som du placerar ovanför varandra, men du kan även göra en större hylla om du vill få plats för fler föremål på den. Det gäller att du funderar över vad du behöver och vill ha, och naturligtvis vad som skulle passa in bra i ditt hem.

En unik klädhängare

Många av de klädhängare som säljs i butik är praktiska men ser i ärlighetens namn ganska tråkiga ut. Du kan, om du vill, tillverka egna klädhängare med en stomme av drivved. En sådan ger genast en unik och maritim känsla till din hall, och många upplever att det känns betydligt roligare att låta en sådan ta plats på väggen, jämfört med att sätta upp en vanlig klädhängare som figurerar i vart och vartannat hem.

Snygga ljuslyktor för såväl villa som lägenhet

Du behöver naturligtvis inte bo i en stor och luftig villa för att kunna inreda med drivved. Det finns gott om idéer på projekt du kan genomföra även om du bor i en liten lägenhet. Du kan till exempel tillverka unika ljuslyktor där en planka av drivved utgör grunden. Det finns gott om olika varianter som du kan hitta inspiration till på webben. Du kan till exempel använda en planka av drivved som du fäster en krok på, där du senare hänger en större ljuslykta av glas. Du kan även ta en större drivvedsbit som du fäster rep i och hänger upp i taket, som du sedan fäster ett flertal ljuslyktor i med hjälp av rejäla krokar. På så sätt får du en snygg inredningsaccessoar som påminner om en taklampa, men som ger dig ett mysigt ljus när hösten och vintern kommer smygande.

Hitta på egna projekt

Fördelen med drivved är att du kan hitta bitar i olika storlekar, och avgöra utifrån storlek och kvalitet vad de ska användas till. Låt kreativiteten flöda och hitta på egna projekt. Du kan använda den här typen av material till allt från dekorativa dörrar till tavelramar.