Är det i ditt hem som på så många andra ställen, att hallen har kommit lite i skymundan när det gäller inredning? Vi lägger gärna mycket krut på vardagsrummet och köket när vi inreder, och även hemmets andra rum får både funktionella möbler och dekorativa inslag. Men, hallen är ju inte riktigt ett rum som de andra, utan mer en genomgång där man hänger av sig kläderna innan man går vidare in i lägenheten, eller huset. Men, även om hallen inte är ett rum som de andra så är det här alla som kommer in får det första intrycket av hemmet.

Och det vet vi ju alla hur viktigt det första intrycket är. Om man får ett intryck av att komma in i ett stökigt, och inte så inbjudande, hem redan i hallen är det svårt att ändra uppfattning även om resten av hemmet är både vackert och trivsamt. Så egentligen är det kanske hallen vi ska satsa på först av allt när vi inreder ett hem. dessutom är det ju här som hela familjen samlas när det är som mest stressigt, och alla ska iväg till dagis, skola och jobb, på morgonen. Om hallen är rörig och det saknas förvaring är det svårt att hitta sina kläder och skor, och det är lätt hänt att det uppstår en irriterad stämning. Med en välorganiserad hall går allt mycket lättare och man slipper starta dagen med att bli irriterad.

Att möblera en hall

Men, även om viljan finns kan det vara svårt att möblera en hall. Många av oss lever med trånga och smala utrymmen med dörrar åt alla håll som gör att man knappt får plats för en möbel. Därför nöjer vi oss ofta med en hatthylla och några krokar för ytterkläderna. Och visst kan man hänga upp jackor och kappor där, men det blir ändå en massa småsaker som blir liggande för att man inte har någonstans att göra av dem. Och då är det där morgonkaoset nära ändå.

Snygg hallbyrå till hallen.

Förvaring är A och O när man vill skapa en snygg och välkomnande hall. Även om du vill möblera vackert och mysigt, och inte behöva tänka på funktion, är det viktigt att det finns gott om förvaring för att du ska få till den där vackra inredningen. Om du vill ha en mysig och inbjudande atmosfär i hallen gäller det att kunna plocka undan och hålla ordning, i synnerhet om du har en liten och trång hall. Men, du behöver faktiskt inte välja mellan funktion och design. Idag finns ett stort utbud av hallmöbler som både är snygga och ger bra förvaring.

En snygg inredningsdetalj i hallen

En snygg hallbyrå kan vara den lösning du har letat efter. Den sväljer i stort sett allt det där som vanligtvis blir liggande på golvet eller slängs över en stol, samtidigt som den kan bli en snygg inredningsdetalj som ger hallen det välbehövliga lyftet. En byrå är perfekt för småsaker, som allt vi plockar ur fickor och väskor när vi kommer hem, men också för mössor och vantar och andra småplagg. Det finns många olika modeller av byråar att välja mellan och du bestämmer förstås själv om du vill ha en byrå med några få, större lådor, eller en som har fler lådor. Det beror förstås på vad du vill kunna få plats med och hur du vill organisera förvaringen. Det kan, till exempel, vara smart att ha en byrå där var och en har sin egen låda att organisera själv. Eller så får varje låda sin uppgift, med vantar i en, mössor i en annan och så vidare. Sortera så som det passar din familj bäst, men det är alltid bra att ha ett visst system, så att alla vet var de ska leta efter sina prylar på morgonen.

Med var sak på sin plats får du bordsytan på byrån fri, och här kan du, till exempel, arrangera ett vackert stilleben och ställa dit en lampa eller lykta eller något annat du tycker är vackert. På så sätt ger hallbyrån möjlighet att göra hallen både vacker och praktisk på en och samma gång. Att skaffa en bra förvaringsmöbel till hallen behöver alltså inte vara tråkigt eller förstöra möjligheten att skapa en mysig stämning. Tvärtom är det hallbyrån som ger dig möjligheten att göra hallen till ett välkomnande rum, som ger dina gäster ett bra första intryck. Det kan till och med vara så att en hallbyrå är allt son behövs för att ge din hall stil och karaktär.

Behålla temat i hallen

De flesta av oss har någon röd tråd i inredningen i hemmet, oavsett om vi följer en speciell inredningsstil eller inte. Och då är det givetvis bra att behålla temat även i hallen för att få en harmonisk enhet i hemmet. Och eftersom det finns hallmöbler i alla tänkbara stilar, kommer du garanterat att hitta en hallbyrå som motsvarar dina krav och önskemål. Hallbyråar finns i många olika storlekar, modeller, material och färger. De flesta hallmöbler är designade med tanke på att kunna stå i en hall, som ju ofta är ett trångt utrymme. Det finns hallbyråar som är höga, och har massor av lådor, och mindre med ett fåtal lådor. Det som skiljer dem från vanliga byråar är främst att det har ett mindre djup, och tar mindre plats på golvet. Även om hallen är smal får det plats en hallbyrå, och den tar mycket liten golvyta i förhållande till den förvaring den ger. Om familjen är stor, och det finns plats, kan det vara bra att välja en större byrå med många lådor. Då kan varje familjemedlem få sina egna lådor att ha sina saker i. men, som sagt det finns också andra sätt att organisera och ordna i lådorna.

Man kan kanske undra varför det heter hallbyrå, och inte bara byrå, rätt och slätt. Men, en hallbyrå är avsedd just för hallen, även om du naturligtvis också kan använda den på andra ställen. Den är ofta nättare och har framför allt ett mindre djup än en vanlig byrå. Den är gjord för att ge design och funktion till trånga utrymmen.