Det har väl inte undgått någon att intresset för hus och hem är större än någonsin just nu. Vi matas med inspiration i teveprogram, tidningar och på sociala medier. Det kan vara lätt att tro att alla hem ser likadana ut när så många hämtar sin inspiration på samma ställe. Men eftersom det finns så många inredningstrender som alla är lika aktuella, är det, tvärtom, stort utrymme för personliga och unika inredningslösningar. Det finns många olika stilar att låta sig inspireras av, och det är heller inte fel att plocka lite här och lite där för att skapa sin egen personliga stil.

Man kan se en tydlig trend av återbruk och recykling av gamla begagnade möbler, till exempel. Att köpa gamla möbler billigt, på loppis och auktioner, och sedan förvandla dem, och kanske till och med använda dem på ett annat än det ursprungliga sättet, är mycket populärt. Och skaffar man sina möbler på det sättet finns naturligtvis ingen risk att få ett hem som ser ut som alla andras.
Med intresse följer kreativitet, och det blir därför allt vanligare att man struntar i de gamla traditionerna. Man byter ut gamla traditionella möbler och sätter in något man tycker passar bättre, eller ger en önskad effekt i inredningen. Det är också vanligt att låta möbler och andra inredningsdetaljer byta funktion, både för att kunna återanvända den och för att få en unik och personlig inredning. Och trenden att bryta gamla inkörda vanor gäller faktiskt inte bara i våra hem utan också i en del mer offentliga miljöer.

Praktiska arbetsplatser

Det var, till exempel, inte länge sedan alla arbetsplatsers matsalar var möblerade med stora matbord och stolar på rad. Och det är kanske inte så konstigt egentligen eftersom detta är möbler som är praktiska och fungerar bra. Men de är oftast också ganska skrymmande och tar upp onödigt mycket golvyta i förhållande till de sittplatser de ger. De är heller inte alltid särskilt vackra att se på.
Men, som tur är händer det saker, och vi kan numera se ett nytänkande även på arbetsplatser och andra offentliga platser.

Snygga barmöbler

Kommer du in i en matsal på en helt vanlig arbetsplats idag, är det inte helt otroligt att du kommer att upptäcka att de stora trista borden är utbytta mot mindre, och trendigare barbord. Med läckra barmöbler får matsalen en helt annan atmosfär. Det är inte längre en stor och kall sal där man bara sitter för att få i sig maten. För med barmöbler istället för traditionella matsalsmöbler förändras till och med vårt beteende. Möblerna är snygga och ger en trivsammare miljö, men framför allt ger de möjlighet att skaffa nya bekantskaper och knyta nya kontakter.

När matsalen, eller lunchrummet, är möblerat på traditionellt vis sätter sig alla på sin vanliga plats av ren rutin. Man har samma bordsgrannar dag efter dag och även om arbetsplatsen är stor och kollegorna många är det oftast bara några få man pratar med på lunchraster och fikapauser. När man byter ut de stora gamla borden och inreder med barmöbler är det troligare att man slår sig ner lite här och där, och man får chans att lära känna nya människor på sin arbetsplats. Att barmöbler i en bar öppnar upp för samtal och nya bekantskaper är helt naturligt men det verkar som om möblerna också ger en mer uppsluppen stämning även på jobbet.

Skapa en helt ny stämning med snygga barmöbler

Även hemma kan barmöblerna skapa en helt ny stämning i ett rum. Du kan använda dem i köket, eller kanske göra din egen barhörna i vardagsrummet. Genom att byta ut den traditionella matgruppen mot läckra barmöbler skapar du en inredning med mer personlighet och stämning. Barmöblerna kan alltså vara ett snyggt och trendigt alternativ till ett vanligt matbord med stolar. Men, eftersom dessa möbler ofta är ganska nätta kan det också vara en bra lösning för den som bor trångt och inte får plats med en vanlig matgrupp i köket. Det finns barbord som kan skruvas fast i väggen, och som alltså inte tar någon dyrbar golvplats alls. Men även barbord med ben tar betydligt mindre plats än ett traditionellt köksbord. Dessutom har borden en sån höjd att man lätt skjuter in stolen under bordet när den inte används, vilket är ytterligare platsbesparande. Om köket är mycket litet, kanske endast en kokvrå, kan ett par barstolar, eller barpallar, tillsammans med den utdragbara skärbrädan fungera som en matplats till frukost och lunch.

Skönt barhäng med kompisarna

Men, eftersom barmöbler är läckra i inredningen, och ger en alldeles speciell känsla, fungerar de lika bra i vardagsrummet som i köket. En egen bar kan ju aldrig vara fel, och det behövs faktiskt inte mer än ett barbord och några barstolar för att skapa den där speciella känslan av lyx och flärd. Då finns plats för skönt barhäng med kompisarna, men också för en fika med cafékänsla i all enkelhet. Vill du ha mer barkänsla behöver det inte vara krångligare än att ställa dit en serveringsvagn där du har dina flaskor och glas nära till hands.

Det finns ett mycket stort utbud av barmöbler på marknaden idag. Både bord, stolar och pallar finns i otaliga modeller och former. Detta gör det möjligt att skapa en speciell stämning eller ett uttryck, oavsett om man inreder hemma, på jobbet eller restaurangen. Än så länge är nog barmöblerna mest synliga i matsalar, lunchrum och offentliga miljöer, men det breda utbudet gör att allt fler väljer att inreda hemma med dessa läckra och personliga möbler. Och det finns stora möjligheter att få en personlig touch på hemmet tack vare det enorma utbudet av barmöbler. Du kan välja mellan massor av olika stilar, material, färger och klädslar och i det stora sortimentet finns det verkligen något för alla. Det spelar ingen roll vilken stil du har på inredningen för övrigt, eller vilken typ av möbler du gillar. Du kan garanterat hitta barmöbler som tilltalar dig, och som passar in. Det största utbudet ser du här på internet, och här kan du både hämta inspiration och beställa dina barmöbler direkt med några enkla klick.