Roliga utelekar för barn

Nu när det börjar bli lite varmare så vill barnen helst gå ut och leka. De flesta barn gillar utelekar, och det finns så många olika roliga lekar som kan ge glädje till barnen.

Finns det fördelar med utelekar

Det är sagt att det är hälsosamt för barnen att komma ut i det friska vädret och få motion och samtidigt ha roligt.

Vilka utelekar tycker barnen om?

Kurragömma

En utelek som barnen tycker mycket om är kurragömma. Det går ut på att gömma sig på olika ställen som gör det svårt för motståndaren att hitta. Man kan välja att dra lott om vem som ska börja. Den som blir vald ska ställa sig med ryggen mot alla andra deltagare och börja räkna upp till hundra. När alla har gömt sig kan personen som räknat till hundra säga ”här kommer jag!”. Leken går ut på att hitta alla andra deltagare som gömt sig så bra. När personen hittat den första personen så är det den personen som kommer att starta nästa lek.

Många barn älskar att leka kurragömma och vill göra det om och om igen.

Hinderbanan

En annan lek som barnen älskar är hinderbanan. Som hinder kan man använda sig av rockringar, rutschkanor, sandlådor och klätterställningar. Vill man sedan göra det mer utmanande kan man lägga till olika teman. Man kan till exempel ha tema vatten, och de flesta barn älskar att använda vattenballonger eller vattenpistoler.

Det finns så klart många andra utelekar som barnen skulle uppskatta. Det är viktigt att fråga barnen vad de gillar mest. Barnen kanske vill bjuda in sina vänner och leka i timmar. Vuxna kan ju också njuta tillsammans med barnen. Nu när vädret har blivit varmare kan alla njuta av roliga utelekar, det finns ingen gräns för att ha kul.