Fyll ditt hem med ikoniska fotografier

Bland det roligaste med att inreda hemmet är att fylla det med personliga, tankeväckande eller helt enkelt snygga detaljer. Det är här som lägenheten eller huset verkligen får karaktär och blir intressant, till skillnad från att enbart vara en välkonstruerad lokal. Genom att fylla det med saker som du tycker mycket om av olika anledningar blir det trivsamt och mysigt. Hos Desenio.se kan du enkelt hitta det senaste inom konst och design!

Fotografier hör till de mest framstående inredningsdetaljerna då de är framme hela tiden och kan sätta tonen för ett helt rum. Tonåringarnas idoler, barnens favorithjältar och dina egna föremål för beundran eller intresse kan prägla hemmet på ett kul och spännande sätt.

En svunnen tid

Det är aldrig fel med lite nostalgi och det finns fantastiska fotografier på gamla filmstjärnor, musiker och artister som gått till historien. Ofta handlar det inte om regelrätta porträtt, utan om bilder där deras karaktär verkligen kommit fram: Natalie Wood under en paus i omklädningsrummet, Frida Kahlo djupt försänkt i tankar eller Marilyn Monroe absorberad av en bok.

Andra bilder på stjärnorna handlar mer om deras stil och scennärvaro: Diana Ross poserar för fotografen i sin legendariska afrofrisyr, Beatles hoppar i unison för att visa sin lite galna stil, Elton John visar upp sig i en av sina spektakulära kreationer och Freddy Mercury står på scenen med mikrofonstativet i högsta hugg. Är du ett fan av deras musik så blir bilderna på väggarna så mycket mer än bara konst och inredning; de visar även vem du är och vad du brinner för kulturellt.

Sätt bilderna strategiskt

Var du ska sätta dina bilder beror dels på vilken plats du har, dels på hur mycket du vill att de ska prägla din inredning. Har du exempelvis två stora, inramade posters på Twiggy och Audrey Hepburn kan du hänga dem ”klassiskt” sida vid sida över soffan i vardagsrummet. Ett annat alternativ är att ställa dem på golvet och låta dem luta lätt mot väggen för en lite bohemisk effekt som däremot kräver lite mer utrymme.

Du kan också sätta upp bilderna i motiverande syfte, till exempel Muhammed Ali redo för fajt i hallen, så att han ger dig inspiration att möta världen varje gång du går ut. En Einstein ovanför skrivbordet påminner dig om vilket geni du egentligen är och Elizabeth Taylor eller David Bowie i badrummet ger dig inspiration när du gör dig i ordning för fest.

Rama in snyggt

Även ramen spelar roll för fotot och beroende på vilken färg och form den har kan den antingen distrahera eller framtona fotografiets motiv. För gamla svartvita bilder är det oftast snyggast med enkla, rena linjer i svart eller vitt, särskilt om du ska sätta upp ett flertal bilder i ett arrangemang sinsemellan.