Låna pengar utan UC

I sökmotorerna på nätet dyker det dagligen upp frågor om hur man kan göra för att låna utan UC förfrågan. Ibland skrivs sökfrasen in som låna pengar utan UC. Båda fraserna ger ungefär samma resultat. Det dyker upp information om att det går att låna utan en förfrågan hos UC, och att en kreditupplysning då istället hämtas från en annan upplysningsfirma, vanligen Bisnode eller Creditsafe. Det dyker också upp information om att det går att ta lån där skulden inte heller framgår på en kreditupplysning som UC lämnar ut. Det gör att den inte påverkar kreditvärdigheten, vilket många upplever som viktigt. Det finns vissa saker som det är klokt att tänka på för den som vill låna utan UC och dessa saker ska vi gå igenom närmare nu.

Undvik höga räntor

Det är viktigt att känna till att många av de lån som erbjuds utan UC-förfrågan har en betydligt högre ränta än vanliga banklån. Det är viktigt att du verkligen jämför de olika lånen och inte utsätter dig själv för ett lån som blir allt för dyrt. Även om du inte kan få en lika förmånlig ränta som den de största bankerna brukar erbjuda för sina kunder, kan du fortfarande hitta relativt förmånliga alternativ. Nyckeln är att jämföra alternativen så att du snabbt och lätt kan avgöra vilka som kan tänkas vara aktuella och vilka du bör avstå från utan vidare funderingar. Du bör titta på kostnaden månadsvis så att den är rimlig, och hur hög räntesatsen är, men du bör också titta på hur stort det totala beloppet att betala tillbaka blir. På så sätt kan du bedöma om du anser att den extra kostnaden är rimlig.

Välj bland lånetyperna

Du kommer märka att det finns olika lösningar när du vänder dig till de långivare som erbjuder lån utan UC. Vissa är så kallade snabblån, där du får en engångssumma utbetald som vanligtvis ska betalas tillbaka inom någon eller några månader beroende på belopp. Andra kommer i form av kontokrediter. Det innebär att du beviljas en kredit på en viss summa, och du kan därefter göra uttag till ditt bankkonto när du vill, så länge du håller dig inom ramen för kontokrediten. En fördel med ett rent snabblån är att det återbetalas i sin helhet efter en kort period, och därför inte belastar ekonomin under någon längre tid. Fördelen med kontokrediten å andra sidan, är att den finns kvar hela tiden, och kan användas när det uppstår ett behov även efter det där första behovet.

Nackdelen är att vissa upplever det som lite väl lätt att låna mer än man egentligen behöver, när pengarna finns så lättillgängliga. Det gäller med andra ord att överlägga med sig själv och fundera över hur bra man är på att hantera krediter. Räntemässigt behöver det inte vara någon större skillnad när det gäller blancolån och kontokrediter. Som vanligt bör du se till att undersöka detta och jämföra villkor och skillnader innan du bestämmer dig för det ena eller det andra alternativet.