Inredningstrender 2021

År 2021 tar med sig en del trender från 2020, som pastellfärgerna. Vi älskar fortfarande de mjuka och jordnära tonerna i våra hem och det får följa med in i år 2021. Nedan listar vi 4 trender vi tror många kommer att anamma i sitt hem år 2021.

1970-talet

Vi började redan förra året att bli inspirerade av 70-talets varma och härliga färger. Möbler som sticker ut med sin färg eller sin textur är en trevlig accent i ett hem. Gärna i en djupblå kulör som är tagen direkt ifrån 1970 är en fin kontrast till det naturliga trä-tonerna som också är populära än i år. Andra starka kulörer vi kan inspireras av är varma orangea toner, knalligt gröna och blåa nyanser eller varför inte satsa på en läcker möbel i eldrött?

Naturnära möbler och toner

Många använde sig av naturliga färger och texturer i sina hem år 2020 och det fortsätter vi med även i år. Mörkt trä, beigea toner och mycket linnetyger ger våra hem ett rogivande intryck vilket många av oss behöver. Torkad hampa eller gräs i en vacker vas ger hemmet ett bohemiskt intryck vilket passar utmärkt om du går för den naturnära och rogivande stilen. Gröna och friska plantor och växter vill vi gärna fylla våra hem med och palettblad har verkligen kommit tillbaka. Palettbladen var väldigt populära på 70-talet och nu är vi lika förälskade i dessa växter igen som vi var för 50 år sedan.

Hållbara möbler och second hand

Allt fler märken och företag satsar på återvunna möbler, textiler och kläder. Detta märks verkligen på den stora marknaden att allt fler efterfrågar klassiska second handmöbler och inredningsdetaljer till sina hem. Idag kan vi se många influencers och kändisar som shoppar loss på second hand och vi andra vill inte vara sämre. Handlar du möbler eller inredning på loppmarknad kan vi garantera att du får en unik och säregen stil till ditt hem, vilket många vill åstadkomma nu under 2021.

Färgstarka tapeter

Eftersom de naturliga kulörerna fortsätter vara populära men vi samtidigt tar in mer färg i våra liv kommer den färgstarka tapeten bli otroligt populär detta år. Satsa på en tapet med inslag av grönska och växter i en härlig kulör. Bryt av ett rum med en fantastisk vacker fondvägg som går i grönt, rosa eller andra starka färger inspirerade från 70-talet. Tapeter med stora blommor eller växter ger ett härligt spännande intryck.