7 tips för att dekorera väggar hemma

tips för att dekorera väggar hemma

Har du en tom eller tråkig vägg hemma som du inte vet hur du ska fixa? Då är denna artikel gjord för dig. Det finns många sätt att dekorera väggar på, här får du några enkla och bra tips på hur du kan förvandla dina tomma väggar hemma till något vackert.

1. Stor spegel

Ett enkelt sätt att dekorera en tom vägg är att skaffa en stor helkroppsspegel. Du kan antingen hänga upp den eller bara luta den mot väggen. En spegel behöver inte alltid hängas upp, det kan även se snyggt ut när den står lutad mot en vägg, se bara till att den verkligen står kvar så den inte ramlar ner.

2. Några hyllplan

På en tom vägg kan du sätta upp några hyllplan och ställa vad du vill på dem, som till exempel tavlor, ljus, plantor eller böcker. Det är både simpelt och snyggt.

3. Golvlampa

Har du en tom vägg bredvid soffan är det snyggt att ställa dit en stor golvlampa som fångar din blick, ibland behövs det inte mer än så. Skaffa en golvlampa i samma ton som väggen för en harmonisk känsla.

4. Ställ upp en hylla

En tom vägg kan du även ställa en snygg hylla mot och sedan fylla hyllan med fina detaljer som du tycker om, var kreativ och skapa en egen stil.

fyll vägghyllan med fina detaljer som du tycker om

5. Tavelvägg

Den klassiska tavelväggen är nog det vanligaste sättet att dekorera en vägg på och det finns en anledning till det. Tavelväggen går aldrig ur stil och du kan ändra den när du vill genom att bara byta ut någon tavla. Du kan skapa din tavelvägg med posters och tavlor i din egna stil men kom ihåg att ha en röd tråd. Kom även ihåg att du inte bara behöver hänga tavlor och posters, du kan även hänga upp en klocka eller en spegel på tavelväggen för en extra snygg look.

6. Skapa en sittplats

En tom vägg kan göras till en mysig sittplats intill väggen med bara någon soffa eller fåtöljer. Ett soffbord bredvid kan också läggas till för en mysig plats att sitta och dricka sitt kaffe på.

7. Fondvägg

Sist men inte minst har vi fondväggen. En vanlig tom vägg kan lätt bli snygg med en fondvägg i ett snyggt och coolt mönster som täcker hela väggen. Det finns många tapeter att välja mellan så har du en chans att vara kreativ tänk på helheten till resten av hemmet, det är viktigt att det matchar.