Inredningstips för små badrum

Inredningstips för små badrum
Att lyckas göra ett litet och trångt badrum hemtrevligt och mysigt kan vara lite klurigt. Små badrum har ofta begränsad förvaring vilket kan göra det svårt att få plats med alla nödvändigheter. Det finns inte heller alltid möjligheter att ställa in förvaringsskåp eller dylikt som kan möjliggöra för mer förvaring. Därför gäller det att verkligen tänka till när du inreder ditt trånga badrum för att göra det så hemtrevligt och mysigt som du bara kan.

Maximera förvaringsutrymmet

För att badrummet ska bli så hemtrevligt som möjligt vill du inte ha en massa plotter liggandes överallt i rummet. Därför är det viktigt att prioritera maximerade förvaringsutrymmen där alla dina viktigaste saker får plats. Hur detta görs beror på hur ditt badrum är utformat och hur stora förändringar du kan göra på egen hand. Bland annat kan ett badrumsskåp vara ett bättre val än en spegel, då det möjliggör för mer förvaring. I många badrum finns det ett tomt område ovanför toaletten som förblir oanvänt. Kanske går det att sätta fast en hylla eller ett skåp för att maximera ytan som inte används? Tänk även på att endast ha de saker du verkligen behöver synligt i ditt badrum. Mycket plotter och saker liggandes på öppna ytor kan få badrummet att kännas plottrigt och stökigt. Ett hett tips kan exempelvis vara att endast förvara handdukarna du använder i badrummet, medan resterande handdukar ligger i ett skåp eller en byrå i ett annat rum.

Prioritera minimalistiska detaljer

Även om du har ett trångt och litet badrum kan det vara både hemtrevligt och kännas lyxigt. Välj ut några fåtal inredningsdetaljer som smälter ihop fint med badrummet och lyfter intrycket. Tänk på att desto mindre ytor du har att arbeta med, desto mindre inredningsdetaljer har du att arbeta med. Se till att inte belamra ytorna, utan försök tänka på de små detaljerna och gärna hur de kan hänga ihop med varandra och knyta ihop hela rummet.

Färgval kan påverka intrycket

Beroende på om du hyr ditt boende eller äger det är du mer eller mindre begränsad kring vilka förändringar du kan göra i ditt badrum. Något som är bra att vara medveten om är dock hur olika färgval kan påverka känslan och intrycket av ditt badrum. Ljusare färger kan få ett badrum att kännas större, precis som stora speglar. Om det är möjligt kan även glasväggar användas då de reflekterar ljus och ger en öppen och trevlig känsla. Om du hyr din bostad kan du introducera olika färger till din badrum genom exempelvis inredning och kakeldekor. Var kreativ och prova på olika färger och stilar för att hitta stilen som passar dig bäst. Var inte rädd för att introducera lite färger i rummet för att skapa lite definition och djup.