Att bygga sin egen pool

Att bygga sin egen pool

När du ska bygga din en pool finns det många saker som du behöver tänka på för att det inte ska uppstå några problem eller risker som kan vara till fara för dig eller någon annan. I denna artikel kommer du att få läsa om vad du behöver tänka på när du ska bygga din alldeles egen pool.

Viktigt att tänka på

Det finns som sagt många viktiga saker att tänka på, i listan nedan kommer vi att gå igenom en del av sakerna, resten finns att läsa på Poolgigantens hemsida, där kan du även hitta information om säkerheten när du ska bygga din pool.

Skaffa bygglov

I många kommuner behöver du ett bygglov för att få bygga en stor pool på egen hand. Detta gäller dock inte alla kommuner men det är ändå viktigt att du tittar upp vad som gäller i just din kommun så att du inte riskerar att få böter eller något annat straff om du bygger utan bygglov.

Titta upp din ekonomi

Det är viktigt att du går genom din ekonomi innan du påbörjar bygget av din egen pool. Detta på grund av att det oftast är väldigt dyrt att bygga en egen pool, oftast hamnar allt på minst 300 000 kronor. Om du är osäker på priset kan du kontakta Poolgiganten för att få en offert.

Anlita företag när det behövs

När du ska bygga pool finns det oftast tillfällen när du behöver anlita ett företag och då är det viktigt att du gör det så att det inte uppstår några problem eller att något blir felaktigt gjort. Tillfällen när du kan behöva anlita ett företag är till exempel när du ska gräva upp marken för poolen, koppla in poolen och fixa med el.

Tänk på säkerheten

Säkerheten är något som är väldigt viktigt när du ska bygga din egna pool, dels säkerheten under byggets gång men också säkerheten när poolen ska användas. Att bygga en egen pool kan innebära många risker, till exempel när du ska koppla in värmeslingor till poolen. Värmeslingor behöver någon form av el för att fungera och som du säkert redan vet så är el och vatten inte en speciell bra kombination. Ta därför det säkra före det osäkra och anlita en elektriker som kan koppla in den el du behöver till poolen.

Tänk även på att delarna till poolen kan vara riktigt tunga, se därför till att antingen anlita ett företag som har den kunskap och de verktyg som behövs, eller se till att ha någon med dig när du bygger i fall att något skulle hända. När poolen väl är klar behöver du också tänka på säkerheten, om barn ska bada eller vara i närheten av poolen bör detta ske under uppsikt. Det kan också vara bra att ha ”säkerhetsskyltar ” uppsatta runt poolen, till exempel en skylt där det står ”dykning förbjuden”.

All information som du kan tänkas behöva inför ditt pool bygge och även information som du kan behöva när poolen ska användas finns att få hos Poolgiganten. De har väldigt många års erfarenhet när det kommer till pooler och att bygga en pool själv. Så om du behöver råd eller tips så ska du inte tveka på att höra av dig till personalen på Poolgiganten.