Gör ett eget avlastningsbord själv

Om du inte har så stor budget men ändå behöver möblera om hemma så kan du satsa på att göra dina egna möbler till låg kostnad. Avlastningsbord är en av de mest praktiska typerna av möbler eftersom man kan placera dem i stort sett var som helst, då de är små i storleken och ganska smala. Det kan låta svårt och jobbigt att tillverka ett eget avlastningsbord, men det är ofta lättare än man tror. Det gäller bara att hitta bra instruktioner och välja en typ av bord som är enklare i konstruktionen. Här går vi igenom de olika stegen för hur du kommer igång:

Gör ett eget avlastningsbord själv

Hitta inspiration

För att få idéer gällande vilken typ av avlastningsbord du kan tillverka så kan du hitta inspiration i inredningstidningar, i möbelaffärer och självklart även på nätet. Det finns oändligt med inspiration online och många tips om hur man kan komma igång med att skapa sitt eget avlastningsbord. Besök också gärna fotoappar såsom Instagram och Pinterest för att inspireras av andra som tillverkar egna möbler och se hur de går till väga.

Material och instruktioner

Det finns avlastningsbord till salu i många olika material såsom metall, plast och trä, men när du ska tillverka ett bord själv så är det enklast att göra det av trä. För tillfället är det populärt att göra möbler av gamla lastpallar som man ofta kan få gratis. De är lätta att ta isär och skapa andra möbler av och dessutom kan man enkelt måla dem i vilken färg man tycker passar i rummet. Instruktioner hur du går till väga kan du hitta genom att söka på internet, läsa bloggar om inredning eller ladda ned appar som beskriver alla stegen i hur du kan tillverka ditt eget avlastningsbord.

Så kan du använda ditt nya avlastningsbord

Ett avlastningsbord passar i de flesta rum eftersom de är smala och inte tar så stor plats. Om du ställer det i vardagsrummet kan du använda det till ljusstakar, fotoramar och prydnadssaker för att skapa en mer hemtrevlig stämning i rummet. Ifall du hellre vill ha avlastningsbordet i hallen kan du ha det till förvaring av småsaker såsom nycklar, kvitton och mynt eller ställa det på balkongen för att underlätta om du ska plantera blommor eller kanske duka upp en middagsbuffé för dina gäster. Du märker säkert att ett avlastningsbord är otroligt användbart i alla delar av bostaden, och genom att göra det själv sparar du in en hel del pengar som du kan lägga på annan inredning.

Om du vill skapa ditt eget avlastningsbord gäller det alltså att först inspireras genom att titta på bilder av olika bord tills du hittar ett som passar ditt hem. Sedan kan du leta efter instruktioner online, och se till att inte göra det för avancerat om du är nybörjare på att tillverka möbler. Välj en enkel design och skaffa sedan de olika material du behöver. När du är färdig med ditt nya avlastningsbord har du en möbel som är specialgjord för just ditt hem och som du kan ha nytta av i många år framöver.