Att anlita en målare i Stockholm

Oavsett om man ska måla om barnens rum i villan, skolans lokaler, köket i lägenheten eller ett större målningsprojekt inom ett företag så bör man tänka på vissa saker, planering och förberedelser för ett så bra resultat på målningen som möjligt. Det finns en mängd olika målarfirmor i Stockholm att välja på, stora som små. De erbjuder olika priser och tjänster som passar olika behov för olika målarprojekt. Det är klokt att vara ute i god tid inför ett måleriprojekt så att man har tid att planera, avtala och få ett bra resultat.

Innan du anlitar en målare i Stockholm

Det finns många bra tips om vad man bör tänka på när man anlitar en målare innan projektet startar. Det första man ska tänka på är att det är bra att ha en tydlig bild av vad som ska målas och det underlättar också för målaren. Det man också ska tänka på är att det är klokt att begära en offert, det vill säga ett prisförslag, för uppdraget. Om man inte bestämt sig på en gång vilken firma man vill anlita, kan man alltid kontakta flera målerifirmor samtidigt, tills man har bestämt sig för den som passar för uppgiften.

För ett få ett så bra och professionellt resultat som möjligt, kan det vara klokt att ta reda på omdömen innan man ska anlita en målare. På detta sätt får man en bra överblick av om de är seriösa. Då kan man känna sig trygg med firman och att de efterlever kraven utan några obehagliga överraskningar i efterskott. Är man det minsta osäker kan man alltid begära in referenser på vad målerifirman har gjort tidigare och resultat på dessa arbeten.

Avtal och praktiska kontroller

För att inte få några obehagliga överraskningar när målarprojektet är färdigt är det också smart att skriva ett avtal innan arbetet utförs. Det är viktigt att avtalet är skriftligt och inte bara i muntlig form. Många av de seriösa målerifirmorna i Stockholm har avtalsmallar för trygghet om arbetet inte skulle motsvara förväntningarna. Tänk på att helst inte betala i förskott även om vissa firmor har sådana avtal. Man kan ställa kontrollfrågor till målaren som ska utföra arbetet så att man är säker på att inga missförstånd finns mellan parterna.

Exempel på kontrollfrågor kan vara vad som händer om arbetet drar ut på tiden, om något blir fel i arbetet, om firman då står för att korrigera felet utan kostnad. Tänk på att man alltid omfattas av konsumenttjänstlagen. Slutligen ska man inte glömma att ROT-avdraget gäller för både privatkund och företag. Det är viktigt att se till att en besiktning av arbetet utförs så allt är korrekt utfört, så att man som kund blir nöjd med resultatet.