Goda råd inför förlovningen

Att fria till sin partner är en stor och viktig händelse i livet. Många väljer att överraska sin partner när de friar. Det vanligaste är att ha en förlovningsring och fråga personen om hen vill leva resten av livet tillsammans med dig. Om du planerar att göra det som en överraskning finns det mycket att tänka på, framför allt när det gäller att köpa förlovningsringar. Här får du fem goda råd inför förlovningen och ringköpet.

Köp förlovningsringen i god tid

Att köpa förlovningsringar tar längre tid än vad många tror och det är viktigt att vara ute i god tid. Börja gärna leta ring ett par månader innan du har planerat att fria. Detta ger dig tid att hitta den perfekta ringen för din partner. När du köper en ring åt en annan person kan det ta längre tid än om du skulle köpa åt dig själv.

Satsa på kvalitet, men håll dig till din budget

Budget är A och O när du ska köpa en förlovningsring. Kostnaden för en ring kan snabbt dra iväg och det är viktigt att bestämma budget innan du börjar leta. Förlovningsringar är ofta dyra, men det är samtidigt en investering. Ringen kommer bäras av din partner varje dag för resten av livet. Därför är det mycket viktigt att välja en ring av god kvalitet som tål att användas varje dag.

Välj ring efter din partners personlighet & livsstil

Innan du ger dig ut i djungeln av förlovningsringar kan det vara bra att ha en idé om hur du vill att ringen ska se ut. Det finns mängder av modeller, ädelstenar och metaller och du måste besluta om vilken ring som passar din partner bäst. Utgå alltid från din partners stil, personlighet och livsstil när du väljer förlovningsring. Ett tips kan vara att titta på din partners övriga smycken. Har hen mest guld eller silver? Är det diskreta och minimalistiska eller är de färgglada och djärva? Tumregeln är att välja en tidlös förlovningsring som matchar din partners övriga smycken och stil.

Ta reda på ringstorleken

Det kan vara svårt att ta reda på din partners ringstorlek innan förlovningen, men du bör ge det ett försök. Ofta går det att justera ringen i efterhand, men det är så klart bättre om den passar redan från början. Det bästa tipset är att se om hen har andra ringar och i så fall använda dem som mall.

Överraska

Sist men inte minst är det viktigt att göra förlovningen till en minnesvärd stund. Det krävs sällan några avancerade planer, utan det viktigaste är att du skapar en stund som är speciell just för er två. Överraskningsmoment är alltid kul, men ofta är den stora frågan och förlovningsringen en tillräckligt stor överraskning i sig. Lycka till!