Hur du kan pynta till påsk

Nu när våren är på väg och det grönskar ute i naturen kommer påskhelgen. Då är det extra roligt att pynta och pyssla lite. Sätta lite färg i hemmet efter den långa, gråa och trista vintern. När det blir grönare ute och vårblommorna kommer upp blir humöret även bättre. Vad kan du då hitta på för att göra ditt hem trevligt?

Exempel på hur du kan pynta ditt hem

Påskris finns att köpa i de flesta större butiker, med eller utan fjädrar. Väljer du att köpa utan, kan du själv hänga upp små kycklingar, påskkäringar och pynt som du själv har gjort, eller gjort tillsammans med familjen. Köp hem blommande växter i flera olika färger som lyser upp. Ställ dem i rad på ett fönsterbleck eller plantera i krukor. Häng upp påskkäringar lite varstans, det fyller också tillvaron till det bättre inför påsken.

Porslinsfigurer med påsktema

Små porslinsfigurer med påsktema är också en idé. Lägg på trevliga dukar med kycklingar och andra påskmotiv som till exempel påskkäringar och påskharar. Samla gärna hela familjen och gör saker tillsammans. Måla ägg är en rolig sak som brukas uppskattas av både vuxna som barn. Låt fantasin flöda, lyssna på musik och bara njut av tillvaron.

Nya gardiner och påskris

Att hänga upp nya gardiner är alltid extra roligt till påsken, och har du gula gardiner varför inte ha dem uppsatta i några veckor. Gör lite extra fint i hallen så du känner av att det är påsk så fort du kommer in. Beroende på hur stor din hall är kan du ha mer eller mindre pynt. I en stor hall är det trevligt med ett påskris med färgglada fjädrar även om du har det i vardagsrummet eller i köket. En söt affisch med lite kycklingar eller påskkäringar på är aldrig fel. En dörrmatta i påskmotiv eller bara i en färgglad färg piggar också upp.