Att köpa nya skåpsluckor till köket

Om att köpa nya skåpsluckor till köket.

Köket är nog ett av de rum i ens bostad som man spendera väldigt många timmar i och att få renovera sitt kök är vi nog inte ensamma om att vilja. Många av oss förknippar en köksrenovering med en av de dyraste investeringarna i en bostad, ett arbete som medför mycket jobb men framför allt höga kostnader. Men att renovera köket idag behöver varken vara besvärligt eller dyrt. Att genomföra en mindre köksrenovering kan göra mer än vad man tror och kan oftast genomföras på egen hand utan att behöva anlita en hantverkare.

Det kan handla om att man väljer att montera skåpsluckor till köket i en annan kulör eller annat material, exempelvis från matt till högglans. I samband med att man byter ut köksluckorna kan ett bra och billigt tips vara att ge köksluckorna nya handtag istället för att montera dit de gamla. Det medför en tydlig effekt på förändring och kan skapas i form av att välja kökshandtag i andra former, en annan storlek eller varför inte något annat material än vad man tidigare har haft.

Att byta ut sina skåpsluckor på sina gamla köksskåp, är något som idag både är billigt och enkelt och förändringen kommer anses som stor. Viktigt att tänka på här är dock skicket på stommarna i köket, köksstommar brukar inte anses vara i dåligt skick förens decennier av användning. Med tanke på att stommarna i ett kök aldrig syns på utsidan av köket så spelar det egentligen ingen roll om stommarna är befintliga eller nya, så länge de är hela och användbara.

Kontrollera antal och mått på köksluckor och lådfronter

Kontrollera antal och mått på köksluckor och lådfronter

När man ska genomföra arbetet gällande att byta skåpsluckor och lådfronter i sitt kök är det viktigt att innan allt monteras ner ha räknat ut hur många av varje sort som behövs samt måtten på dessa. En av många fördelar med att byta ut sina köksluckor är att man erhåller möjligheten att bestämma om man önskar någon annan utformning av luckorna. Exempelvis att man väljer att öppna ett skåp med två smala dörrar istället för en bred. När man vet vad man vill ha och eftersöker är det dags att välja varifrån skåpsluckor ska inhandlas om det inte är så att de befintliga köksluckorna ska målas om. För det är också ett alternativ att lämna in de befintliga köksluckorna för lackering, dock är det då viktigt att köksluckorna är i gott skick för att resultatet ska bli bra.

Priser

Precis som vilken renovering som helst, så finns det olika alternativ att välja mellan i olika prisklasser. Idag beräknar man att en budgetrenovering i köket skulle kunna hamna på omkring 5 000 kronor, samtidigt som en lyxrenovering säkerligen skulle kunna hamna runt 40 000 kronor om inte mer. Inget går att få helt gratis vid en renovering men det är inget tvivel om att det istället kan bli väldigt dyrt.

När man väljer att istället enbart genomföra en köksrenovering i form av att byta köksluckorna så minskar materialkostnader radikalt parallellt som man också slipper monteringskostnader. Arbetet gällande att byta skåpsluckor är någonting som går att genomföra på egen hand, vilket är till en väldigt stor fördel. En annan fördel är också att man har möjligheten att skräddarsy köksluckorna precis som man önskar gällande exempelvis färg och stil. Ett tips om man inte riktigt vet vad man är ute efter eller behöver inspiration som går att se i verkligheten och inte bara på nätet. Är att besöka olika showroom som företag ibland erbjuder i olika städer i Sverige, vilket kan bidra till att man också kan få råd och rekommendationer kring vad man bör tänka på vid byte av köksluckor och mindre köksrenoveringar.