Inredning i retrostil

Inredning i retrostil

Att inreda och styla sitt hem i retrostil är något som både inredningsstylister och trendspanare anammat i ett antal säsonger men trenden är som störst just nu. De stora trenderna med att återbruka inredning och inredningsdetaljer från 1950, -60 och-70-talet är något som är helt rätt i tiden.

De starka mönstren, de tidlösa design-klassikerna och det tydliga formspråken från speciellt 60- och 70-talet är något som ekar igen i alla trendiga hem denna säsong. Svenska designklassiker i köksskåpen blir inte bara en snygg inredningsdetalj utan också ett sätt att sätta personlig prägel på hemmet. Inspiration till att inreda sitt hem i en retrostil kan finnas i inredningsreportage från förr men också från filmer, serier och tv-program. Det är bara fantasin som sätter gränser när det kommer till att inreda retro-hem.

Få snygga kontraster och effekter

Att tänka på materialval är en bra utgångspunkt för en retro-inredning då vissa material är signifikanta och avgörande för den äkta retrostilen. Trä, marmor, mässing, koppar och guld har alla sin egen tidsepok när materialet var i fokus. Det går självklart alldeles utmärkt att blanda olika material för att få snygga kontraster och effekter. Det är också ett snyggt sätt att göra retrostil mer modern men med klassiska grunder. Speglar, glas, skulpturer och keramik är små detaljer som får retrostilen att kännas fulländad och ger ett genomtänkt intryck.

Att inreda sitt hem i hem i retrostil är ett bra sätt att få en personlig stil och känsla samtidigt som det är något som tilltalar den trendkänsliga.

Att få ett sammanhang och en röd tråd

Unika inredningsdetaljer och speciella föremål till retrostilen finns i alla prisklasser, från exklusiva auktionsföremål till loppisfynd går att hitta. Att få till en retrostil handlar mycket om att få ett sammanhang och en röd tråd, det måste inte vara en tidsepok utan det kan handla om färg, form, mönster och material.

Inredning som går i en tydlig retrostil handlar om detaljer och val av material och därför går det lika bra att inreda med liten en budget som att styla sitt hem i en exklusiv retrostil. Att anpassa inredning efter bostadens ålder är populärt även om en retrostil går lika bra att få till i en helt nybyggd bostad. De personliga detaljerna, de unika föremålen och de klassiska materialen är de viktigaste komponenterna i en stilsäker retro-inredning.

Att byta ut detaljer i retrostil

Att byta ut detaljer, färger eller former

Retrostilen håller över tid och gör därför att det är ett budgetvänligt alternativ och sätt att inreda sitt hem på. Att förändra och förnya sitt retro-hem görs enkelt genom att byta ut detaljer, färger eller former. Hemmet får med enkla medel ett lyft, en ny känsla även om inredningen har en känsla av retro och vintage. Helheten i hemmet blir varm och ombonad samtidigt som den klassiska retrostilen känns modernt och stilrent. Att återvända stilar och trender är något som alltid varit återkommande i inredning och de mest trendiga hemmen är många gånger de som har den tydligaste personliga prägeln.

Att förändra och inreda sitt retro-hem är ett trendigt grepp för att ge hemmet en tydlig känsla av stilsäkerhet och trendkänslighet som består och ger inspiration till framtida generationer.