Vad man bör tänka på vid köp av kontorsstol?

Vad man bör tänka på vid köp av kontorsstol?

Idag spenderar vi människor i snitt åtta timmar av vårt vakna dygn sittandes. Många gör det eftersom de har ett stillasittande jobb på kontor och liknande arbetsplatser. För att skador inte ska uppstå till följd av felaktig ergonomi vid arbete är en ergonomisk kontorsstol av största vikt, och man bör välja kontorsstol konsekvent för att undvika just felbelastning och liknande skador som kan uppkomma till följd av det.

Utbudet för kontorsstolar är stort idag och det finns stor variation mellan olika modeller. Det finns höj- och sänkbara, de med hjul, modeller där man kan luta bak stolsryggen, med armstöd och utan och så vidare. Variationerna är många, allt för att matcha kundens behov. Ett stort utbud av kontorsstolar hittar du hos azdesign.

Behoven varierar

Olika kunder har olika behov och deras arbetsplatser ser olika ut. Vissa har bord som även de är höj- och sänkbara, men det är långt från alla som har det verktyget. I ett sådant fall kan en kontorsstol med en sådan funktion vara användbar, för att anpassa arbetsmiljön i större utsträckning efter individen. Det är även viktigt att ryggen på stolen ger ett bra stöd och har en längd som passar individen. Stolsryggen bör inte vara för rörlig så till vida att man kan luta sig tillbaka för mycket i den, då den typen av position i hög utsträckning kan leda till felbelastning vid användande under en lång tidsperiod. Även detta är en funktion som måste vara justerbar, då justerbarheten är det enda som möjliggör en individanpassning av kontorsstolen.

att anpassa arbetsmiljön i större utsträckning efter individen

I ett öppet kontorslandskap kan det även underlätta arbetsmiljön både för dig själv och dina kollegor om kontorsstolen är hyfsat tyst. Även oljud är en aspekt som påverkar arbetsmiljön, något som bör tas i beaktning vid valet.

Något man kan passa på att införskaffa till kontoret samtidigt som man tittar på kontorsstolar är golvskärmar till skrivbord. Denna typ av skärmväggar är mycket bra för att exempelvis placera mellan skrivborden i öppna landskap.

En bra kontorsstol är viktigt när man jobbar långa pass vid datorn.

Sammanfattningsvis, sträva efter en kontorsstol som är justerbar så att det är möjligt för dig att anpassa den efter dina behov och förutsättningar. Vi alla är byggda olika och har därför varierande behov vad gäller just detta. Lägg därför gärna lite extra tid på att hitta en som passar dig eftersom en ergonomisk stol är grundläggande för en god arbetsmiljö. Vi kan rekommendera dig att kika på möbler från azdesign.