Topp 10 anledningar att använda väggfärg

Att använda väggfärg

Väggfärg är ett enkelt och prisvärt sätt att få ett stort genomslag, oavsett om du målar en fondvägg eller hela rummet. Dessutom finns det många andra fördelar med att använda väggfärg utöver den estetiska aspekten och om du väljer en väggfärg av hög kvalitet kommer den sannolikt att hålla i flera år med rätt skötsel.

När du väljer färg, det är viktigt att tänka på vilken typ av finish du vill ha. Äggskal och satin är populära val för vardagsrum och sovrum eftersom de är lätta att rengöra och underhålla. För mer slitstarka ytor, som kök och badrum, är en blank eller halvblank yta ett bättre alternativ.

När du väl har bestämt dig för att måla, så är det bara att komma igång! Var noga med att följa tillverkarens anvisningar noggrant för att få bästa möjliga resultat. Med väldigt lite ansträngning kan du förvandla vilket rum som helst i ditt hem med en burk färg. Så varför inte ge det en chans redan idag?

väggfärg i ditt nästa hemförbättringsprojekt

Här är de 10 främsta anledningarna till att du bör överväga att använda väggfärg i ditt nästa hemförbättringsprojekt

 • Det är prisvärt. Att måla om är ett av de mest prisvärda sätten att ändra utseendet på ett rum. En burk färg, nån pensel och en roller är i princip allt du behöver för att helt förvandla rummet. Eller kanske hela hemmet!
 • Du kan lätt ändra. Är du inte nöjd med den färg du valt? Inga problem! Du kan enkelt måla om väggen i en annan färg om du inte är nöjd med resultatet.
  Ojämnheter kan döljas. Om dina väggar har mindre brister är målning ett utmärkt sätt att täcka dem utan att behöva göra en massa grundjobb. 
 • Väggarna får ett skydd. Färg ger en smutsavvisande yta på dina väggar som hjälper till att skydda dem från smuts, fläckar och andra skador.
 • Underhållet är minimalt. När dina väggar väl är målade kräver de mycket lite underhåll utöver tillfälliga korrigeringar.
 • Du kan anpassa i det oändliga. Det finns otroligt många kulörer och ytbehandlingar att välja mellan, så du kan anpassa ditt utrymme till din unika stil. Berätta bara för färghandlaren vilken nyans du vill ha så ordnar de en korrekt bruten färg som ger dig ett lyckat resultat.
 • Det är snabbt och enkelt. Målning är ett snabbt och enkelt projekt som de flesta kan göra själva på bara några timmar i alla torra utrymmen tackvare nya färger utan starka lösningsmedel ofta har mycket kort torktid.
 • Attraktionskraften ökar vid en försäljning. Om du ska sälja ditt hem är en ommålning ett utmärkt sätt att höja intresset och öka hemmets värde i en budgivning.
 • Rätt kulör kan få ett litet utrymme att kännas större. Ljusa färger tenderar att få ett rum att kännas större, medan mörka färger kan få det att kännas mer mysigt och intimt.
 • Att måla är roligt! Målning är ett roligt och kreativt projekt som låter dig uttrycka dig själv genom design.

glöm inte bort färgen

Som du ser; att måla om är ett enkelt och prisvärt sätt att förändra utseendet i alla rum i ditt hem. Dessutom finns det många andra fördelar med att använda väggfärg utöver estetik. Så nästa gång du funderar på att förbättra ditt hem, glöm inte bort färgen!