Så känns den nautiska stilen igen

den nautiska inredningsstilen

Många har under årens gång inspirerats av detaljer i marina färger, och det är fortfarande populärt och kommer så att bli länge än. Textildetaljer i vitt, rött och blått tillsammans med några trädetaljer, får dina tankar till marinen och England. När du ska inreda i den nautiska stilen ska du först och främst fundera på vilken marin stil du vill ha. Väljer du klarrött och mörkblått tillsammans med Stars and stripes ger det ett amerikanskt intryck. Väljer du ljusblått och grått får rummet en känsla av New England. De mönster som kännetecknar en nautisk stil är stjärnor, ankare och ränder och det är vanligt på tapeter och på sängkläder. Det är inte alltid lätt att veta var du ska börja, men här nedan kommer några tips som kommer att sätta igång din fantasi.

Färger och mönster

När du ska inreda i marin stil bör du vara kreativ och låta fantasin flöda. Allt som har med havet att göra, som till exempel rep, knopar och sjökartor passar perfekt inomhus. Du kan hitta många idéer på nätet och gillar du Ernst Kirchsteiger kan du hämta inspiration från hans produkter och göra om dem till dina. Detaljer i trä ger även det ett marint intryck, det kan föra dina tankar till en båts däck eller reling. Om du har ett vitt trägolv bli det fint med trädetaljer i naturliga färger, men även vitt blir snyggt. Tillsammans med ett vitt golv är det även snyggt med en byrå i något naturligt träslag och på byrån kan du ha fotografier också de i naturliga träramar. Du kan även avdela väggen till tvättstugan eller något annat rum med ett kajutafönster, som är vanligt förekommande i båtar.

Lampor i marin stil

När du inreder i marin stil, ska du inte glömma bort att skapa vacker belysning med lampor som passar. När det gäller den nautiska stilen används ofta mässing med vissa inslag av tross. En del taklampor är konstruerade som hänglampor eller plafonder, och dessa ser ofta ut som en klassisk ratt eller ankare.

Sovrum

Att inreda en barnkammare eller ett sovrum för vuxna i nautisk stil ger en harmoni. Om du väljer vitmålade väggar får rummet en ljus och luftig känsla. Fortsätt inredningen med ett sängöverkast med marina färger och lägg på några härliga blåa filtar. Även golvet bör vara i trä och gärna målat i vitt. Sängen kan ha naturliga färger, och med inbyggda garderober, lampor i naturliga korglampskärmar och vävda mattor på golvet blir sovrummet designat som en gammal skepparstuga.

Badrum

Även badrum är väldigt passande för nautiska interiörer och med blåa och vita väggkakel och golvplattor i vitt, havsgrönt eller blått tillsammans med inredningar i trä. Häng upp och handdukshängare i form av ankare, där du hänger havsblå handdukar. Kan det bli vackrare?