Inredningstips för ditt hem

Inredningstips för ditt hem

Vill du få några tips på hur du kan förnya ditt hem på ett enkelt, smidigt och inte alltför dyrt sätt? Vi kan alla känna ibland att vi vill ändra på något hemma, och som tur är finns det många möjligheter att gör det. Ibland kan det vara någon detalj som behöver ändras eller läggs till, ibland kan det behövas något mer genomgripande. Oavsett vad du är intresserad av så har du kommit rätt. Vi vill göra det enkelt för dig att spåna kring vad du skulle vilja förändra hemma – ibland kan det vara det svåra, att veta vad man faktiskt vill förändra och var man ska börja.

Här kommer några spännande tips för att nyinreda hemma.

 • En tapetvägg eller fondvägg

  Att ändra en vägg i ett rum kan göra mycket för det generella intrycket. Att ändra bara en enda vägg, genom att tapetsera eller måla om den i en annan färg än det övriga rummet, kan gör den väggen till ett naturligt blickfång. Väggen kan även komplettera och matcha övrig inredning i rummet, när det kommer till färg eller stil.

 • Använd speglar och lampor

  Speglar får rummet att se större ut och kan ge spännande effekter. Även lampor på utvalda ställen kan leda blicken åt ett visst håll. Lampor och speglar är även lätta att flytta runt på olika sätt. Ett tips är att leta efter både speglar och lampor på second hand. Det går även att till exempel hitta glödlampor i olika färger, eller hänga upp lampor i ett snöre längst med väggen. Kombinationen lampor och speglar kan även det bli jättebra.

 • Använd speglar och lampor

 • Använd textilier på olika sätt

  Gardiner, mattor, filtar, kuddfodral. Textiler i olika former, färger, mönster kan ge ett fint resultat för att förnya hemma.

 • Väggdekor

  Att använda sig av väggdekor kan vara ett sätt att ge hemmet en mer personlig touch. Det kan varieras på många olika sätt, helt och hållet utifrån vad du och din familj tycker om. Det går även att ha olika dekoration i olika rum, allt från barnrummet till köket. LB Dekor är ett bra exempel på ett företag i Stockholmsområdet som arbetar med just väggdekoration i olika former.

 • Använd dig av återbruk

 • Använd dig av återbruk eller av naturen

  Kanske kan den gamla gardinen bli ett par påslakan? Gamla tygstuvar kan bli ett lapptäcke? Kan du använda torkade blommor från trädgården som dekoration? Växter och plantor överhuvudtaget kan ge ditt hem ett lyft – kanske till och med plantera en del plantor på egen hand? Med ett återbrukstänk och en kreativ twist så kan du förvandla det du ändå skulle slänga till något nytt. Det ger även stora möjligheter att skapa något helt personligt och unikt.

Att inreda hemma behöver inte vara dyrt eller svårt. Det finns som synes många enkla sätt att få det mer personligt hemma. Vare sig du vill göra om själv, eller om du vill anlita någon att göra det åt sig, så kan det vara skönt med en förändring. Har du dessutom barn så kan det bli ett roligt, gemensamt projekt.