Inred en etta – så ska du tänka!

Att bo i en enrummare är mysigt på många sätt. En liten yta kan vara trevligt och kännas tryggt, men det kan också bli knepigt när det är dags att inreda. Eftersom det inte finns så mycket golvyta att arbeta med kanske du inte får plats med alla de möbler och ting som du vill ha. Det finns dock alltid lösningar på de flesta problem och här kan du läsa om smarta tips som gör ettan enklare att inreda på just ditt sätt.

Bästa inredningstipsen för den lilla lägenheten

Det finns flera saker som du behöver ha i åtanke när du ska inreda en liten yta som en enrummare. Här finns det vanligtvis bara ett rum att arbeta med och ibland är inte ens köket separat.

Bästa inredningstipsen för den lilla lägenheten

Förvaring – Förvaring är extra viktigt när du bor litet. Här kan du försöka använda dig av utrymmen som inte tar upp mer plats på golvet, t.ex. är lådor under sängen ett mycket bra alternativ till förvaring. Även väggskåp är ett riktigt bra val.

Luftiga möbler – Det är viktigt att ditt hem inte känns trångt och jobbigt att vistas i. Har du stora, tunga och massiva möbler i trä är risken stor att du upplever hemmet mindre än vad det egentligen är. Satsa därför på luftiga möbler och skippa sängramen. Ett runt bord med en pelare i mitten ger mer utrymme än ett fyrkantigt.

Ljusa färger reflekterar

Ljusa färger reflekterar – Precis som när det kommer till kläder så har ljusa färger i samband med inredning en tendens att förstora och få ditt hem att se större ut. Använd därför ljusa färger på inredningen och gå inte på för mörkt när det kommer till väggar. De ljusa färgerna får hemmet att se större ut och ger en känsla av tid och rum.