Att köpa snygga strumpor online

köpa snygga strumpor online

Söker du ett par superläckra modestrumpor eller ska du ut och flyga och behöver ett par stödstrumpor? Det finns mängder av strumpbutiker för både män och kvinnor på nätet och det kan ibland vara svårt att välja. Ett bra tips är att hålla fast vid ditt behov och se vem som bäst kan tillfredsställa detta.

Från att ha varit ganska trista förr i tiden har stödstrumpan blivit högsta mode. Den finns i flera olika färger och man kan lätt matcha den till de senaste modekläderna. Men det gäller egentligen alla strumpor. Cool-faktorn har stigit avsevärt och intressanta material har kommit in. Bambu är ett material som börjat användas flitigt och är mycket populärt både på strumpor och bland annat herrkalsonger – och det är lätt att handla online.

Gunnar lyssnade och startade strumpbutik

En strumpbutik på nätet som sticker ut är Gus Textil. Grundaren Gunnar Svensson började sin karriär i yrket genom att sälja strumpor på marknader och upptäckte att ju mer han pratade med sina kunder att det fanns ett behov som ingen hade tillfredsställt. Kunderna klippte upp sina strumpor för att de satt för hårt, de fick till och med röda märken av dem.

Gus Textil startade år 1993 med sin paradprodukt Gus-Ankel som var av skön kvalitet och med lös resår som var bekvämt och inte trycktes in i benet. Gus-Ankel säljs än idag till privatpersoner såväl som sjukvården och företagen. Försvarsmakten köper också de mjuka, fina underkläderna som Gunnar tillverkar åt dem. Han är noga med att fortfarande lyssna på sina kunder för att kunna tillverka de bästa och mjukaste strumporna och underkläderna.

Gus Textil är en rolig butik att kika runt i, det finns flera hundra olika sorters strumpor från tjocka och varma till tunna – och i alla tänkbara färger och mönster. Gus Textil fokuserar på svensk kvalitet och den strumpa som säljer allra mest är förstås den mjuka och fantastiska Gus-Ankel. Det är en strumpa som alla som vill känna sig bekväma kan använda.

Strumpans funktion

Funktionella strumpor har blivit viktigare på strumpmarknaden. På arbetsplatser använder man stödstrumpor vilket underlättar för trötta ben. Kanske står du och går mycket på jobbet, och då kan stödstrumpan göra stor skillnad. Löpare och andra idrottare använder kompressionsstrumpor för att få en snabbare återhämtningsfunktion medan resande behöver dem på flyget för att kroppen ska må bra.

Vid svullna ben och vrister

Om du har svullna ben gäller det att välja rätt stödstrumpor. Svullna vrister kan ofta härröra från hjärtats förmåga att pumpa tillbaka blodet till hjärttrakten, och om den inte riktigt orkar kan de resultera i svullnader. En korrekt utvald stödstrumpa hjälper till att ”trycka” tillbaka blodet och hjärta och kropp kan fungera mer harmoniskt. Det är dessutom ett bra och förebyggande sätt för att jobba mot att förhindra åderbråck, klaffsvikt och blodpropparna som potentiellt kan uppstå i ben. Gunnar och teamet på Gus Textil testar sina strumpor noga innan de erbjuds i sortimentet, speciellt kompressionsstrumpor testas noga för att kunna ge kunderna de bästa råden vid användning.