Håret tillbaka med hjälp av en hårtransplantation

Alla tappar hår varje dag, ofta tappar vi så mycket som hundratals hårstrån, utan att vi tänker på det. Att håret faller av och man blir tunnhårig, drabbar både kvinnor och män och kan beror på flera olika orsaker.

Håret tillbaka med hjälp av en hårtransplantation

Vanligaste orsaker till att man tappar hår

Här är några av de vanligaste orsakerna till att man tappar hår:

1. Ärftlighet

Upp till 50 % av alla män tappar håret vid någon tidpunkt i livet och detta orsakas oftast av ärftliga faktorer. De män som bär på anlagen för håravfall märker ofta det redan innan de fyllt 30 år. De märker att hårfästet flyttar högre och högre upp, samt att det bildas en kal fläck högst upp på huvudet. Denna kala fläck blir sedan större med tiden.

Kvinnor som drabbas av ärftligt håravfall märker ofta av symptomen först i övergångsåldern. Man räknar med att ungefär 10 % av alla kvinnor drabbas. Hos kvinnor blir håret tunnare och glesare mitt på huvudet, däremot får kvinnor oftast inte de kala fläckarna som männen får.

2. Läkemedel

Det kan finnas medicinska orsaker. Om du exempelvis äter blodförtunnande medicin, P-piller eller antidepressiv medicin så kan det medföra att ditt hår blir tunnare.

3. Stress eller graviditet

Om du har varit psykiskt stressad under en längre tid kan det ge håravfall. Även under graviditeten eller om du precis har genomgått en förlossning så kan du tappa hår.

4. Näringsbrist

Om du har näringsbrist, exempelvis om du har för lite järn, folsyra eller B12-vitamin, så kan det leda till tunnare hår. Detta kan exempelvis utlösas av hård bantning.

5. Sjukdomar

Håravfall kan orsakas av sjukdomar så som:

  • Diabetes.
  • Autoimmuna sjukdomar.
  • Rubbningar i ämnesomsättningen.

Få håret tillbaka med en hårtransplantation

En av Sveriges mest erfarna hårklinik är Akacia Medical. De har utfört fler än 10,000 hårtransplantationer. Hos dem får du prisvärda hårtransplantationer med en skriftlig garanti.

Du börjar med att få en kostnadsfri konsultation på deras hårklinik. Där går de igenom dina individuella förutsättningar. Konsultationerna sker i Stockholm eller i Göteborg, men de erbjuder även konsultation över telefon, videosamtal och mail.

Efter konsultationen får du en prisuppgift och får reda på vilket resultat du kan förvänta dig av hårtransplantationen. Under konsultationen får du även reda på hur själva operationen går till samt hur eftervården bör skötas. Allt detta går man även igenom igen på själva operationsdagen. Allt för att du ska kan känna dig helt trygg under resans gång.

Glädjen efter en lyckad transplantation

Så fungerar garantin

I normala fall så sker en utvärdering av ditt resultat inom 9-12 månader efter utförd hårtransplantation. Akacia Medical lämnar en skriftlig garanti på minst 80%. Med PRP-behandling brukar den siffran ofta hamna över 95%. Denna garanti innebär även att du inte betalar mer än de utlovade hårsäckarna. Om antalet hårsäckar skulle bli färre än vad som utlovats innan operationen så återbetalas dessa enligt prislistan. Om du skulle få fler hårsäckar än utlovat, betalar du ej något extra för det. Läs mer på Akacia Medical´s hemsida så du är fullt inläst på vad som gäller.

Är Hårtransplantation en permanent metod?

Ja, en hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt. Det som är viktigt att tänka på är att för att få ett så bra resultat som möjligt så bör patienten ha ett bra givarområde.